chrome firefox opera safari iexplorer

Цьогорічний фестиваль «КіноЛев» скасовано

28 липня 2014 о 10:54

Ще один фестиваль приєднався до низки скасованих через ситуацію в країні. Фестиваль «КіноЛев» мав відбутися з 22 по 24 серпня.

«Вперше за останні роки не відбудеться «КіноЛев». Всі ми, всупереч нашим мріям, стаємо учасниками війни уяви. Свято кіно переноситься до кінця війни», – повідомив «Музей ідей» на своїй сторінці у Фейсбук, пише Високий замок.

Натомість організатори пропонують у традиційні для «КіноЛева» дні подивитися фільми Чарлі Чапліна. «Ми мовчки дивитимемось на Великого Оптиміста Чарльза Спенсера Чапліна. Хто не на фронті, заходьте – помовчимо і повчимось», – йдеться у повідомленні.

Щорічний фестиваль незалежного ігрового, анімаційного та документального кіно «КіноЛев» проводять з 2006 року. Зазвичай у його програмі переглядали молоде українське кіно, ретроспективну програму режисера-патрона (у різні роки ним були Інгмар Бергман, Федеріко Фелліні, Франсуа Трюффо, Сергій Параджанов, Андрій Тарковський). Фестиваль займався озвучуванням світової класики українською мовою.

До того ж два роки поспіль для наймолодших глядачів тривала програма «КіноЛевчик».

Останнім часом програма фестивалю будувалася навколо однієї конкретної теми, досліджуючи її з різних сторін. Однією з них була тема пропаганди. Тоді презентували фільм Чапліна «Великий диктор». Пізніше виявилося, що тема і кінострічка стали актуальними.

Нагадаємо, через війну вже було скасовано фестивалі «Етновир», «Львів на тарілці», «Підкамінь», «Славське Рок», «Franko.Missia». Дещо змінили свій формат фестивалі Leopolis Grang Prix, LvivKlezFest та «Ніч у Львові».

Фестиваль «Зашків – Земля Героїв» перенесли на День Незалежності.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути