chrome firefox opera safari iexplorer

Україна оголосить список санкцій проти РФ 12 серпня

06 серпня 2014 о 15:00

Спеціальна урядова комісія, яка розробляє обмежувальні заходи щодо осіб, які підтримують тероризм в Україні, представить результати своєї роботи 12 серпня.

Про це в ході брифінгу повідомив урядовий уповноважений у справах європейської інтеграції Валерій П‘ятницький. «12 числа ці результати будуть оприлюднені. Сьогодні комісія розраховує це зробити до цього часу», — заявив П‘ятницький. 

Водночас, він не став уточнювати, яких саме компаній або фізичних осіб торкнуться санкції, пославшись на необхідність дочекатися офіційних результатів комісії.

При цьому П‘ятницький зазначив, що санкції з боку України приблизно відповідатимуть санкціям, запровадженим раніше Євросоюзом. 

«Я не хочу забігати наперед і озвучувати якісь результати. Можна певним чином передбачати, яких осіб і компаній це торкнеться. На сьогодні цю роботу вже виконали ЄС, США, Японія, Швейцарія тощо. Ті ж швейцарці взяли за основу переліки ЄС», — зазначив урядовий уповноважений. 

Він уточнив, що не йдеться про санкції, направлені конкретно проти Росії. 

«Ці санкції направлені проти порушень правил, за якими ми домовлялися торгувати», — підкреслив П‘ятницький.

Як повідомляв УНІАН, Європейський Союз ухвалив рішення про запровадження третьої економічної фази санкцій за підтримку Росією бойовиків на Донбасі і анексію Криму. Санкції почали діяти з 1 серпня. Вони передбачають обмеження доступу російських банків до європейських фінансових ринків, запровадження ембарго на торгівлю зброєю, запровадження експортних обмежень на товари подвійного використання і обмеження доступу Росії до технологій у нафтовому секторі. Також ЄС запровадив санкції щодо кількох фізичних осіб.

США 29 липня запровадили нові економічні санкції проти РФ у зв'язку з анексією українського Криму Росією і дестабілізацією в Україні. Вони стосуються трьох російських банків — Банку Москви, Російського сільськогосподарського банку і «ВТБ-банку», а також «Об'єднаної суднобудівної корпорації».

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути