chrome firefox opera safari iexplorer

Українець Северин став чемпіоном світу з самбо

22 листопада 2014 о 17:10

Киянин Ігор Северин (62 кг, бойове самбо) приніс збірній України перше «золото» чемпіонату світу-2014, який проходить зараз в японській Наріті.

Результативний прийом він провів за 16 секунд до закінчення фінального поєдинку, повідомляє прес-служба Федерації самбо України.

На той момент його суперник Веселін Іванов з Болгарії вів з рахунком 1:0 і за ініціативою болгарина боротьба перейшла в партер, де він намагався завдавати удари по голові нашого спортсмена. Однак Северин зумів встати і зробити кидок. Цікаво, що рефері відразу не зарахували прийом українця і пішли дивитися повтор епізоду, і лише за підсумками відеосеансу арбітри прийняли рішення на користь Северина, нарахувавши йому два бали, 2:1.

Рік тому на чемпіонаті світу в Санкт-Петербурзі Северин став срібним призером першості.

Крім цього, скарбничку нашої команди сьогодні поповнили ще три «бронзи». Призерами стали Марія Остапюк (52 кг, Івано-Франківська/Львівська області), Наталія Смаль (80 кг, Чернігівська область) та Олександр Туровський (82 кг, бойове самбо, АР Крим).

Таким чином, за два дні збірна України завоювала сім медалей — одну золоту і шість бронзових.

Всього ж, призерами ЧС вже стали представники 19-ти країн. У загальнокомандному заліку лідирує збірна Росії — 7 золотих, 5 срібних та 1 бронзова нагороди.

Як повідомляв УНІАН, чемпіонат світу з самбо проходить в Японії з 21 по 23 листопада.

Джерело: УНІАН
Розділи: Спорт в Україні

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути