chrome firefox opera safari iexplorer

Кількість вищих навчальних закладів скоротять на 60%, — Квіт

27 січня 2015 о 18:20

Міністр освіти й науки Сергій Квіт заявив, що кількість українських вищих навчальних закладів скоротилась на 60% після прийняття нового закону «Про вищу освіту».

«Новий закон „Про вищу освіту“ вже скоротив кількість українських ВНЗ з 802 до 317», — написав Квіт у статті для Української правди.

Він додав, що до кінця навчального року їх кількість зменшиться до 300.

Крім того міністр зазначив, що досягнення компетенцій випускника в межах певного напряму чи спеціальності перекладається на плечі самого університету.

«Ситуація на ринку освітніх послуг не дасть жодної можливості університетам ухилятися від вирішення невідкладних завдань: яким чином найкраще організувати навчальний процес», — підсумував Квіт.

Джерело: theinsider.ua
Розділи: Новини освіти

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути