chrome firefox opera safari iexplorer

Фестиваль «Stare Misto» збере у Львові відомі рок-гурти з Європи

11 травня 2011 о 14:07

Цьогорічний фестиваль Stare Misto, який відбудеться 28 травня на львівському стадіоні «Україна», збере 6 гуртів з різних європейських країн. Хедлайнерами стануть всесвітньо відомий сербський режисер Емір Кустуріца, його шалений The No Smoking Orchestra та культовий гурт IAMX.

Щорічний міжнародний рок-фестиваль Stare Misto відбудеться вже втретє. Після торішнього успіху, коли Stare Misto зібрало понад 15 тис. прихильників і стало найбільшим платним рок оупен-ейром країни, організатори вирішили продовжити відстоювати свою лінію «без попси» у підборі гуртів, поєднуючи широко відомих виконавців та культових музикантів, які славляться саме надзвичайно енергійними виступами наживо.

Першим хедлайнером фестивалю стане фольк-панк гурт із Сербії The No Smoking Orchestra, в якому на бас-гітарі грає всесвітньо відомий режисер Емір Кустуріца. Настрій, позитив, драйв, гумор, стиль – все це поєднується в одне свято на півтори години, під час якого не танцюють лише охоронці та звукорежисери. Музиканти вже не вперше відвідують Україну, проте кожен їх виступ, заряджений шаленою енергією балканської музики, неодмінно збирав аншлаги у Києві, Одесі, Львові.

Другим хедлайнером фестивалю стане культовий гурт IAMX, лідером якого є британський музикант Кріс Корнер. Минулого року цей гурт вже був гостем фестивалю Stare Misto і саме їх виступ сайт open.ua визнав найбільш емоційним концертним виступом року в Україні. Заради участі у львівському фестивалі гурт відмовився від чисельних пропозицій інших промоутерів щодо виступу в Україні. Цього року на Stare Misto IAMX презентуватиме свій новий альбом Volatile Times.

Ще один гурт, який ще не виступав на наших теренах, це фінські альтернативні рокери Poets of the Fall. Цієї весни музиканти видали збірник своїх найкращих хітів за останні 8 років і саме цю програму гурт презентуватиме українській публіці у Львові. У квітні «Поети» дали два аншлагових концерти у Москві та Санкт-Петербурзі, а тепер – завітають і до України.

Гурт Rotfront походить з Німеччини, на Stare Misto прибуде з Будапешту, а у своєму складі, крім німців та угорців, має українця та австралійця, завдяки чому у творчості гурту переплелися мотиви різних культур. Цей гурт було визнано найкращим гуртом Німеччини 2010 року у стилі world music. До речі, фронтмен гурту — наш колишній співвітчизник Юрій Гуржи є не тільки резидентом культового берлінського проекту Russendisko, але й співавтором європейського хіт-мейкера Шантеля. До України гурт завітає у межах довготривалого європейського турне на підтримку нового альбому «Visa Free», який включатиме виступи на Sziget та Glastonberry.

Французький гурт La Phaze за своє існування здійснив два великі міжнародні турне – одне з Manu Chao, а інше – з Gogol Bordello. Мега-енергетичний музичний коктейль з драм-н-бэйсових ритмів та гітарних рифів, що став візитівкою гурту, самі музиканти назвали новим словом pungle (punk+jungle). La Phaze також презентуватимуть свій новий альбом Psalms and Revolution, проте саме неповторні за енергетичним драйвом виступи наживо, на нашу думку, є найцікавішою стороною французьких музикантів.

Відкриватиме фестиваль італійський ска-панк гурт Talco з Венеції, концерти якого в Італії та Німеччині неодмінно проходять при повних аншлагах. Цей гурт відомий і запальною музикою, і своєю рішучою антирасистською та антифашистською громадянською позицією.

Детальна інформація: www.stare-misto.ua