chrome firefox opera safari iexplorer

З 1 червня нарешті почне працювати вертолітний термінал біля Канева

29 травня 2012 о 08:44

З 1 червня почне працювати вертолітний термінал в селі Пекарі під Каневом. Крім того, буде відновлено річкове сполучення між Києвом і Каневом, щоб уболівальники Євро-2012 змогли відвідати національний заповідник «Тарасова гора».

Про це заявив голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб на прес-конференції, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Тулуб зазначив, що вертолітний термінал в Пекарях підпорядкований міжнародному аеропорту «Бориспіль». «Тому я не знаю, якою буде вартість квитків. Але дістатися з Києва до Канева можна буде за 30 хвилин», — сказав він.

Тулуб також підтвердив інформацію про те, що розглядається можливість будівництва злітно-посадочної смуги біля вертолітного майданчика, щоб там могли приземлятися невеликі літаки.

«Зараз фахівці вивчають можливості будівництва злітно-посадкової смуги. Це може бути додаток до вертолітного терміналу. Якщо є така технічна можливість, то ця злітно-посадочна смуга буде побудована, щоб там могли приземлятися літаки на 25-30 пасажирів», — запевнив губернатор.

Крім того, за його словами, з 1 червня з Києва до Канева по Дніпру буде ходити пароплав «Червона рута», розрахований на 320 місць. «Це для того, щоб туристи, які приїдуть на Євро-2012, змогли відвідати Канів. Але така подорож триватиме 6 годин. Тому зараз розглядається можливість запропонувати туристам назад їхати автобусом», — підсумував Тулуб.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути