chrome firefox opera safari iexplorer

Журналісти хочуть апробувати вертолітний туризм від влади

20 лютого 2012 о 15:35

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко направив звернення Голові Національного агентства України з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та реалізації інфраструктурних проектів Володимиру Ковалевському з проханням надати інформацію щодо можливості та умов організації перельоту до Шевченківських місць групи журналістів.

Микола Томенко нагадав, що 19 вересня цього року був урочисто відкритий сумнозвісний гелікоптерний майданчик біля Тарасової гори, будівництво якого здійснювалося за державні кошти та було включено до плану реалізації Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу.

Віце-спікер також нагадав, що до складу гелікоптерного майданчику з пасажирським терміналом пропускною здатністю 50 пасажирів на годину, збудованого у селі Пекарі Канівського району Черкаської області, входять посадковий майданчик, одноповерховий пасажирський термінал, який складається із зали очікування, конференц-залу та кімнати відпочинку, контрольно-пропускного пункту, місць для зупинки автотранспорту та інше.

Сам майданчик розрахований на 10 гвинтокрилів і був збудований майже за 100 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Щодо його цілей, то, за словами черкаської влади, він збудований для багатої української діаспори. Як казав С.Тулуб, «Нині у багатьох країнах світу діють потужні українські діаспори. І це не найбідніші люди, ви знаєте. Вони прилетять в Бориспіль, і там буде створено вертолітний термінал, потім вертоліт збере туристів і прилетить у Канів, до могили Шевченка…».

Микола Томенко також нагадав, що Президент України Віктор Янукович на підсумковій прес-конференції 21 грудня 2011 року зазначив: «…що вже навесні цього року в усіх вас буде можливість відвідати Чернечу гору, побувати на могилі Кобзаря. До речі, і вертолітна площадка побудована для всіх».

Віце-спікер повідомив, що до нього звертаються багато журналістів з проханням організувати таку повітряну поїздку до Шевченківських місць, щоб таким чином апробувати проект, який вже більше року рекламує влада.

Микола Томенко попросив надати інформацію щодо можливості та умов організації перельоту до Шевченківських місць групи журналістів в період святкових заходів з нагоди дня народження Тараса Шевченка з 1 по 10 березня, щоб таким чином засоби масової інформації мали можливість «перевірити обіцянки Президента України стосовно доступності такого вертолітного туризму».

Віце-спікер Микола Томенко принагідно поінформував, що його Фонд «Рідна країна» системно займається популяризацію Тараса Шевченка. Він повідомив, що днями побачило світ факсимільне відтворення «Альбому Тараса Шевченка 1845 року».

Як відомо, Альбом малюнків 1845 року – це частина того, що довелося побачити і зафіксувати художнику Київської археографічної комісії Тарасу Шевченку під час його подорожей по містах і селах Київської і Полтавської губерній.

Малюнки аквареллю і сепією, зарисовки олівцем та фрагменти фольклорних записів – це те, що зафіксував мистець впродовж кількох місяців своїх мандрівок. Окрім ілюстрацій, «Альбом» також містить науковий коментар, з якого читачі зможуть дізнатися про історію та мотивацію тої чи іншої зарисовки, начерків Тараса Шевченка під час його мандрівки Україною 1845 року.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути