chrome firefox opera safari iexplorer

Пошанували і відзначили ВІЙСЬКОВИХ МЕДИКІВ УКРАЇНИ

10 серпня 2023 о 21:52
В День Святого Пантелеймона Поважна Рада із відомих державних і громадських діячів, науковців на чолі з Василем Князевичем відзначили військових та цивільних медиків нашої країни.
В цьому році Громадська відзнака вручалася за самовіддане служіння Українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоровʼя українців, за свободу і незалежність України у війні з російським агресором.
Орден Святого Пантелеймона вважається своєрідним «медичним Оскаром» України, а непроста система відбору і таємне голосування відомих особистостей є важливою й відмінною рисою цієї громадської відзнаки від багатьох інших нагород «за гроші»!
Микола Томенко теж долучився до Пантелеймонівської родини та висловив слова вдячності мужнім ЗАХИСНИКАМ життя ЛЮДИНИ і свободи УКРАЇНИ!
Розділи: Громадянська

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути