chrome firefox opera safari iexplorer

СХОВАНИЙ від українців і світу…Тарас ШЕВЧЕНКО

13 жовтня 2023 о 15:34
СХОВАНИЙ від українців і світу…Тарас ШЕВЧЕНКО?!
Та виглядає нині БАТЬКО УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ Тарас ШЕВЧЕНКО в серці української СТОЛИЦІ?!
Коли виникала ідея ховати наших ВЕЛИКИХ УКРАЇНЦІВ під час ВІЙНИ, лідер Рідної країни Микола Томенко був категорично ПРОТИ. Навіть не згадуючи вже про форму презентації захованих лідерів нації від невігласів із київської влади. Для прикладу на плівці, що покривала памʼятник Шевченка головний і найбільший напис був — 1939. Кияни та гості міста довго не могли збагнути, що то за військовий чи масонський код на Тарасові Григоровичу? Виявилися, що для київських чиновників було важливіше не імʼя нашого Пророка, а рік створення памʼятника (1939), коли Сталін і Каганович вирішили вилучити всі АНТИМОСКОВСЬКІ поезії Шевченка і зробити з нього «захисника колективізації»?!
Микола Томенко разом з очільницею Шевченківського заповідника в Каневі Валентиною Коваленко переконали чиновництво не ховати Шевченка на Чернечій горі й не помилилися. Бо під час війни до Тараса йдуть набратися національного духу й підживитися українською ідеєю тисячі українців!
І найголовніше. Невже чиновництво та урядовці, які перші місяці «керували Україною»» із Закарпаття та Прикарпаття вважали, що й Шевченко б до звільнення Київської області ховався б десь на Заході країни ?!
Ні й ще раз ні!
Тарас Шевченко б нагадав усім свої безмертні слова із знаменитого «Кавказу»:
«БОРІТЕСЯ — ПОБОРЕТЕ,
Вам Бог помагає!
За вас ПРАВДА, за вас СЛАВА
І ВОЛЯ святая!»

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути