chrome firefox opera safari iexplorer

ЗАЖИНКИ-2023

06 серпня 2023 о 11:58

Зажинки або свято першого снопа — традиція, відновлена засновником фонду «Рідна країна» Миколою Томенком ще 2006 році. З тих пір, 15-й рік поспіль, команда «Рідної країни» проводить жнива в українській народній традиції.

Цього року захід знову відбувся за підтримки Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав».

Важливо, що колектив Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» (директор Олексій Лукашевич) постійно підтримує проведення цього давнього етнографічного дійства — відзначення ЗАЖИНОК.
Подяка Олександру Григоровичу Яремі за гостинність та організаційну підтримку Зажинок-2023.
Вдячність правдивим народним артистам України Наталці СУМСЬКІЙ та Анатолію ХОСТІКОЄВУ за підтримку наших українських проектів.
Щира дяка Олександру ТИЩЕНКУ і Олександру КАПЛЕНКУ за постійну допомогу в реалізації наших просвітницьких проектів.
Підтримуємо українське село, наших хліборобів і народні традиції.
І не забуваємо, що БУДЕ ХЛІБ — БУДЕ й ПЕРЕМОГА!
П.С. За усталеною традицією для сільської громади Переяславщини, яка організовувала ЗАЖИНКИ-2023, команда Фонду «РІДНА КРАЇНА» передала просвітницький набір українських книг та спортивний інвентар від наших партнерів із Athletics.
Розділи: Громадянська

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути