chrome firefox opera safari iexplorer

Лише 1% абітурієнтів обрав російську мову для здачі тесту ЗНО

01 червня 2012 о 13:23

Українські випускники відмовляються від російської мови. У 2012 році тільки 1% відсоток абітурієнтів обрав російську мову для здачі тестів в рамках зовнішнього незалежного тестування.

Про це повідомляє ZIK з посиланням на «Сегодня».

Так, наприклад, у Київському центрі тестування російську мову має намір здати всього 605 осіб при тому, що центр обслуговує не лише киян, а й школярів з Черкаської та Чернігівської областей.

Торік, за словами директора центру Світлани Сакаєвої, тих, що вибрали російську мову було значно більше. Зараз же його вибирають в основному ті, хто має намір навчатися в вузах на спеціальності викладача російської мови та літератури.

Однак, це не означає, що мова сусідньої держави різко втратила популярність усього за один рік. Просто в 2011 багато школярів помилково вважали, що тест з російської мови зарахується їм замість тесту з української мови. Сама ж державна мова і українська література відносяться до числа найбільш популярних. Утім, вони є обов’язковими.

У цілому кількість бажаючих здавати ЗНО в цьому році менше, ніж раніше незважаючи на те, що 2011 був роком, коли Україна пожинала плоди демографічного провалу 1990-х і випускників було в 2 рази менше ніж зазвичай. Як вважає директор київського центру ЗНО, причина все та ж – демографічна. У минулому році через брак абітурієнтів, до ВНЗ без проблем вступили майже всі бажаючі.

Розділи: Новини освіти

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути