chrome firefox opera safari iexplorer

Найбруднішим районом столиці визнали Оболонь

19 липня 2012 о 15:42

Найбільш проблемним з екологічного погляду в столиці є Оболонський район.Таку думку під час веб-конференції RegioNews висловив заступник міністра екології та природних ресурсів України Ігор Вільдман.

У 2011 році Оболонський район посів перше місце в Києві за утворенням надзвичайно великої кількості небезпечних відходів (I-III класів).

«Минулого року на Оболоні утворилося 3,6 тис. тонн відходів речовин з помірно високим, високим і надзвичайно високим рівнем небезпеки. Це третина — 32,7% — від усіх відходів I-III класу небезпеки, що утворилися в столиці», — пояснює Ігор Вільдман.

Крім цього, в центрі Оболонського району зосереджені підприємства харчової промисловості, що використовують небезпечні хімічні речовини, зокрема аміак і хлор, які є потенційними забрудниками і змушують жителів довколишніх районів весь час бути напоготові в очікуванні екологічної катастрофи.

У Києві вірогідність виникнення техногенних надзвичайних ситуацій (аварій, катастроф), які становлять загрозу для людини, економіки і навколишнього середовища, збільшується внаслідок сукупності відразу кількох факторів.Перш за все, через наявність великих промислових об'єктів, більшість із яких є потенційно небезпечними, велику протяжність мереж транспортних та інфраструктурних комунікацій, розташування потужних енергетичних об'єктів, і, звичайно ж, використання потенційно небезпечних речовин на виробничих підприємствах (і сьогодні, і в минулому).

Нагадаємо, в червні екологи визнали Київ найбруднішою столицею Європи.Головними проблемами міста фахівці вважають його повітря, отруєне автомобілями та сміттєзвалищами і водопровідну воду, яку ніхто не назве питною.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути