chrome firefox opera safari iexplorer

Історичний центр Києва може стати окремим районом

27 липня 2012 о 09:50

Голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець пропонує створити у столиці спеціальний адміністративний округ.

Його межі включатимуть усю історичну частину міста з найважливішими пам'ятками, а специфічний статус захищатиме цю структурну одиницю від зазіхань забудовників, повідомив Бригинець на прес-конференції, пише Уніан.

«Моя думка така, для того, щоб змусити законодавство працювати, треба як мінімум почати з того, що провести певну реформу в Києві – створити окремий адміністративний округ, можливо, на основі Печерського району, приєднавши до нього частину Шевченківського району, трошки Подільського району, трошки, можливо, Голосіївського, і створити один, наприклад, Старокиївський район», — пропонує депутат. Бригинець зазначив, що будь-яке будівництво або роботи проходитимуть у цьому районі тільки за згодою Верховної ради. «Тобто надати цьому округу чи району особливий статус і надати йому специфічні функції законодавчі», — підкреслив чиновник.

За словами депутата, перший заступник голови цього району повинен відповідати не за бюджет, не за фінанси, а саме за пам'ятко-охоронні функції. Він наголосив на «глобальній проблемі», яка існує в Києві – створення нових «гарячих точок». «Кожна сесія дає нові й нові майбутні „гарячі“ точки, тобто то продають будинок із дозволом перебудовувати його, то ділянку під забудову в охоронній зоні. На останній сесії 3 чи 4 таких точки було», — сказав Бригинець.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути