chrome firefox opera safari iexplorer

Історичний музей може залишитись без струму?

30 червня 2011 о 14:17

Історичний музей може залишитись без струму, заявляє голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

За його словами, «незаконно встановлена церковна споруда» біля підмурків Десятинної церкви на Києвій горі (Володимирська, 2) живиться електроенергією від Національного музею історії.

«Підключення здійснене незаконно, через що музею можуть відключити струм», — заявляє Бригинець з посиланням на лист-відповіді від «Київенерго» щодо стану електричних комунікацій церковної споруди, розташованої біля підмурків Десятинної церкви.

У документі зазначено, що вищезгадана споруда не живиться від мереж ПАТ «Київенерго».

Договір на електропостачання між ПАТ «Київенерго» та представниками церкви за вказаною адресою не укладався.

Живлення церковної споруди, розташованої біля підмурків Десятинної церкви, виконано тимчасовою повітряно-кабельною лінією від мереж Національного музею історії України.

«Оскільки офіційної угоди між Музеєм і церквою немає, це означає, що псевдомонастир фінансується за рахунок коштів музею, а можливо, безпосередньо за бюджетні кошти. Сподіваюсь, Міністерство культури проведе розслідування, покарає винного і не допустить відключення музею від електромережі», - заявив Бригинець.

За умовами договору між музеєм і Київенерго, у разі самовільного підключення споживачем струмоприймачів або збільшення величний приєднаної потужності понад величину, призначену умовами договору, Київенерго має право без попередження повністю припинити електропостачання Національному музею історії України.

«Фактично, цей лист підтверджує, що керівництво музею заграє з УПЦ МП і здійснює підтримку незаконно встановленої церковної споруди. Не знаю з якої причини музей ділиться електроенергією з незаконно встановленою спорудою, але дуже сподіваюсь, що тепер, коли стало відомо про незаконні дії і недоговірні стосунки між собою двох інституцій — музею і церкви — ці дії будуть припинені», — заявив Бригинець.

За його словами, для припинення незаконного підключення субспоживачів на ім′я генерального директора Національного музею історії України районом електрозбуту «Центральний» СВП «Енергозбут Київенерго» направлено відповідний лист.

 

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути