chrome firefox opera safari iexplorer

Музей Однієї вулиці на Узвозі може закритися через віддсутність відвідувачів

03 травня 2012 о 13:29

Музей Однієї вулиці на межі закриття, оскільки він позбавлений єдиного джерела фінансування – коштів відвідувачів, які не мають змоги потрапити у Музей у зв’язку із закриттям проходу на Андріївський узвіз через його реконструкцію.

Музей звернувся до голови комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця з проханням допомогти вирішити питання щодо скасування орендної плати на 2012 рік для Музею Однієї вулиці і встановлення її на рівні 1 грн. так як це передбачено для бюджетних установ.

«Влада своїми необдуманими діями щодо реконструкції Андріївського узвозу довела Музей до зубожіння. Переконаний, що тепер ця ж влада повинна відшкодувати музею його втрати», — вважає О. Бригинець.

В Музеї повідомили, що єдиним джерелом доходів закладу культури є плата за відвідування музею. Жодних інших доходів музей не має. До витрат на утримання музею належать: орендна плата, комунальні платежі, плата за електроенергію та послуги зв’язку, заробітна плата та обов’язкові відрахування до фондів соціального страхування. На сьогодні Музей не має жодних боргів перед бюджетами міста і держави.

«Дивуюся, чому з аналогічним проханням в комісію не звернулися Музей Булгакова і Театр «Колесо», які теж постраждали від злочинного знищення Андріївського узвозу», — заявив О. Бригинець.

Голова комісії звернувся до голови КМДА О. Попова з вимогою терміново вжити належних заходів щодо відшкодування втрат Музею Однієї вулиці.

Музей Однієї вулиці, присвячений історії найдавнішої вулиці столиці України – Андріївському узвозу, існує в Києві протягом 20 років. В 2002 році Музей став номінантом на звання кращого музею на Європейському Міжнародному Форумі, де представляв Україну. Музей є асоційованим членом Європейського Музейного Форуму та ІСОМу, який офіційно приймає гостей Євро-2012.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути