chrome firefox opera safari iexplorer

З Володимирської вулиці «вимітають» українські сувеніри

16 травня 2012 о 14:01

На розі вулиці Володимирької та Андріївського узвозу демонтують прилавки та ятки з сувенірною продукцією.

Про це голову комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця повідомили продавці творів мистецтва, що роками займали відповідні місця.

«Дивним виглядає те, що київська влада традиційно нікого не попередила заздалегідь і публічно не пояснила свої дії», — обурений О. Бригинець.

Андріївський узвіз і початок Володимирської вулиці – це традиційно туристичний центр і місце, де скупчено найбільшу кількість торгових точок, в яких продаються твори мистецтва і сувеніри. Вочевидь, це місце стало б привабливим для туристів і , безумовно, залишиться привабливим для туристів, що приїдуть на Євро-2012.

«Будь-які дії спрямовані на руйнування туристичної інфраструктури є злочином проти міста. Я вимагаю, щоб О. Попов зупинив злочинні дії своїх підлеглих», — заявив О. Бригинець.

О. Бригинець звернувся до голови КМДА О. Попова з вимогою пояснити, яке стосування до реконструкції Андріївського узвозу чи до підготовки столиці до Євро-2012 мають відповідні дії, адже Київрада не приймала жодних рішень, що стосувалися б демонтажу зазначений торгових яток.

«Рідна країна»

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути