chrome firefox opera safari iexplorer

Більше половини будинків на Андріївському узвозі — власність громади Києва

20 квітня 2012 о 14:50

Більше половини будинків на Андріївському узвозі є власністю громади Києва і лише 44% належать до приватної власності.

Про це заявив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець, коментуючи нещодавню заяву О. Попова, який нібито не може впливати на хід подій на Андріївському узвозі, оскільки 99% його будинків розпродано. А відтак він впевнений. Що у власності громади лише 1%.

«З 36 будівель Андріївського узвозу лише 16 будинків та їх флігелі знаходяться в приватній власності, а 20 будинків (тобто 56%) належать громаді Києва. Більше того, частина цих об’єктів може бути повернута до міської власності в судовому порядку. Якщо від КМДА приховують таку інформацію, то я готовий її надати»,- заявив О. Бригинець, цитує його прес-служба.

Депутат наголосив, що незважаючи на те, в якій власності знаходяться будівлі чи земельні ділянки Андріївського узвозу, будь-які роботи на цій вулиці заборонені. Адже Андріївський узвіз є частиною заповідника Стародавній Київ, є вулицею-пам’яткою, а частина Андріївського узвозу підпадає під охоронну зону Софії Київської.

«Тож київська влада не лише може, але й мусить впливати на процеси, які відбуваються на Андріївському узвозі. Оскільки в тому, що 56% узвозу, як і решта відсотків, знаходиться в жахливому стані, є безпосередня вина нинішнього керівництва КМДА та його попередників», — впевнений О. Бригинець.

Депутат закликав громадських активістів не слухати сльозливі та безпорадні заяви чиновників, не співпрацювати із ними, а вимагати законної реалізації прав громади.

«Рідна країна»

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути