chrome firefox opera safari iexplorer

Більше половини будинків на Андріївському узвозі — власність громади Києва

20 квітня 2012 о 14:50

Більше половини будинків на Андріївському узвозі є власністю громади Києва і лише 44% належать до приватної власності.

Про це заявив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець, коментуючи нещодавню заяву О. Попова, який нібито не може впливати на хід подій на Андріївському узвозі, оскільки 99% його будинків розпродано. А відтак він впевнений. Що у власності громади лише 1%.

«З 36 будівель Андріївського узвозу лише 16 будинків та їх флігелі знаходяться в приватній власності, а 20 будинків (тобто 56%) належать громаді Києва. Більше того, частина цих об’єктів може бути повернута до міської власності в судовому порядку. Якщо від КМДА приховують таку інформацію, то я готовий її надати»,- заявив О. Бригинець, цитує його прес-служба.

Депутат наголосив, що незважаючи на те, в якій власності знаходяться будівлі чи земельні ділянки Андріївського узвозу, будь-які роботи на цій вулиці заборонені. Адже Андріївський узвіз є частиною заповідника Стародавній Київ, є вулицею-пам’яткою, а частина Андріївського узвозу підпадає під охоронну зону Софії Київської.

«Тож київська влада не лише може, але й мусить впливати на процеси, які відбуваються на Андріївському узвозі. Оскільки в тому, що 56% узвозу, як і решта відсотків, знаходиться в жахливому стані, є безпосередня вина нинішнього керівництва КМДА та його попередників», — впевнений О. Бригинець.

Депутат закликав громадських активістів не слухати сльозливі та безпорадні заяви чиновників, не співпрацювати із ними, а вимагати законної реалізації прав громади.

«Рідна країна»

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути