chrome firefox opera safari iexplorer

Київська влада буде зносити ще кілька будівель на Андріївському узвозі

31 травня 2012 о 15:12

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявляє про необхідність демонтажу з наступним відновленням ще кількох будинків на Андріївському узвозі.

Про це він сказав на прес-конференції.

«Є будинки, які потрібно буде розібрати, оскільки їх подальша експлуатація неможлива. Їх доведеться розібрати і зібрати у тому самому вигляді, який вони мали», — сказав Попов.

Він зазначив, що на сьогоднішній день на Андріївському узвозі розташовані 5 будинків в аварійному стані, деякі з яких якраз і доведеться демонтувати, а згодом відновити.

Попов зазначив, що з кожного з таких об'єктів у міста є відповідні експертні висновки щодо їх технічного стану.

Він також нагадав, що 3 червня відбудеться церемонія урочистого відкриття Андріївського спуску після його реконструкції, під час якої заплановано виступи українського співака Олега Скрипки.

Попов також додав, що реконструкція Андріївського узвозу — це один з етапів програми, завдяки реалізації якої місто розраховує збільшити туристичний потік у столицю з нинішнього 1 млн туристів на рік до 2,5 млн

Попов зазначив, що наступними етапами у найближчій перспективі є реконструкція Володимирської гірки та облаштування туристичних маршрутів по схилах Дніпра.

Як повідомлялося, Київська міська адміністрація має намір провести урочисту церемонію відкриття Андріївського спуску після його реконструкції 3 червня.

Група ЕСТА відмовилася від будівництва торгово-офісного центру на Андріївському узвозі та обіцяє зберегти історичний вигляд фасадів будинків, побудованих на місці знесених на початку квітня.

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути