chrome firefox opera safari iexplorer

На Узвозі зруйнують історичні будівлі та побудують нові

10 квітня 2012 о 09:14

Голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець заявляє, що на Андріївському узвозі планується спорудити понад 10 нових будівель.

За його даними, нові будівлі передбачені частково на вільних місцях, а частково – замість існуючих будівель, серед яких: офісний центр (Андріївський узвіз, 10-б), будівля з рестораном, виставковим залом і апартаментами (Андріївський узвіз, 6), 11 - поверховий готельний комплекс з паркінгом і ресторанами (Андріївський узвіз, 14-16), а Замок Річарда планується переобладнати під готель.

Водночас, за інформацією Бригинця, планується знищити двір за адресою: Андріївський узвіз, 18 і 36, де знаходяться майстерні Спілки художників України.

Голова комісії, посилаючись на керівників закладів культури Андріївського узвозу, повідомив, що пустир між 12 і 18 домом (напроти Музею Булгакова) вже огородили 5-метровим парканом, за яким має вирости готель нібито в 8-10 поверхів.

Депутат зауважив, що 5-метровий паркан, який з'явився в неділю ввечері, свідчить про масштабність майбутньої забудови.

«Найгірші мої припущення, на жаль, збуваються. Як я і говорив, ніякої реставрації Андріївського спуску не відбувається, а реконструкція мереж – це лише мета почати забудову спуску і знищити його архітектурну і художню унікальність», — заявив Бригинець.

Раніше повідомлялося, що Андріївський узвіз після ремонту планують відкрити до Дня Києва.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути