chrome firefox opera safari iexplorer

КМДА погодила будівництво на Андріївському узвозі?

28 лютого 2012 о 10:37

Поки художники відстоюють в суді право на майстерні по вул. Андріївський узвіз, 18, КМДА погодила документацію (кадастрова справа №Д -5190) для будівництва, експлуатації та обслуговування житлових апартаментів з офісним центром, закладами торгівлі, громадського харчування та підземним паркінгом замість згаданих майстерень.

Така відповідь надійшла до депутата Київради (БЮТ-Батьківщина) Олександра Бригинця на запит до голови КМДА О. Попова щодо повернення будівлі на вул. Андріївський узвіз, 18 до комунальної власності м. Києва, повідомила «Рідній країні» прес-служба депутата.

«Поки О. Попов публічно виступає на захист Андріївського узвозу і заявляє про підтримку митців, підпорядковані йому служби швидкими темпами готують документи для забудовника, який ладен будувати апартаменти і магазини замість майстерень», — зазначив О. Бригинець.

Депутат нагадав, що звертався до Прокуратури м. Києва з проханням перевірити законність приватизації будівлі на вул. Андріївський узвіз, 18. Але на перше звернення депутат відповіді по суті так і не отримав. Тому О. Бригинець повторно звернувся до Прокуратури з проханням припинити будь-які дії в тому числі погодження і розроблення документації стосовно земельної ділянки на вул. Андріївський узвіз, 18, оскільки справа щодо її приналежності досі знаходиться на розгляді в суді.

«Андріївський узвіз без художників – це як Київ без Софії і Україна без Дніпра. Ніяка реконструкція цієї вулиці, якщо на ній не залишиться художників, не буде прийнятна для міста. Інакше короткий час правління О. Попова запам’ятається для киян нищенням Андріївського узвозу. Сподіваюсь, Олександр Павлович, хоч він і не киянин, зрозуміє, що «Київський Монмартр» треба не знищувати, а рятувати», — переконаний О. Бригинець.

Нагадаємо, У 2007 році приміщення на вул. Андріївський узвіз, 18, було продане приватним структурам, всупереч праву Спілки художників, як орендаря, викупити цю будівлю, реконструкцію якої готові були здійснити інвестори. Сьогодні художники доводять у суді, що продаж будівлі здійснено незаконно та всупереч інтересам міста. Рішення про купівлю будівлі комерційною структурою вивчається прокуратурою міста Києва.

Дане приміщення Національна спілка художників орендує з 1982 року, в майстерні працюють 18 художників. Згідно з орендною угодою, художники можуть перебувати у приміщенні до реконструкції будівлі, плану і затвердженої документації, якої ще навіть не існує.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути