chrome firefox opera safari iexplorer

На Андріївському узвозі розпочали будівництво офісного центру

14 березня 2012 о 16:13

В дворі Київського академічного театру «Колесо» на вул. Андріївський узвіз, 8 за 30-40 м від будівлі театрального закладу на території фабрики «Юність» почались будівельні роботи.

Театр побоюється, що це призведе до руйнування будівлі закладу культури.

Про це голову комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця повідомив колектив театру «Колесо».

«Коли влада оголосила про реконструкцію Андріївського узвозу я попереджав, що насправді йдеться про намагання змінити старі слабкі комунікації на більш потужні, щоб потім на узвозі та навколо нього мати можливість звести офісні, готельні та торговельні центри, знищивши Андріївський узвіз як мистецьку вулицю», — переконаний О. Бригинець.

Як повідомлялось раніше столичне ТОВ «Андріївський Плаза» має намір побудувати офісний центр класу А з торговою зоною і підземним паркінгом на 466 машин на місці колишньої фабрики «Юність» на ділянці між вулицями Боричів Тік, Фролівська і Андріївський узвіз.

«Це будівництво, зокрема підземного паркінгу, підвищить рівень ґрунтових вод, що завдасть шкоди навколишнім пам’яткам та об’єктам культури (в тому числі і театру «Колесо»). А будівництво офісного комплексу загалом перетворить спокійний квартал подільської периферії на завантажену транспортом вулицю», — передбачає О. Бригинець.

Територія забудови на земельній ділянці площею 1 га становитиме 52 тис. кв. м (що відповідає за обсягом 20 скандальним торговим центрам на метро Театральна (так званий Музей історії Києва). У комплексі розміститися 36 тис. кв. м. офісних приміщень, близько 10 тис. кв. м. торгових і 11 тис. кв. м. займе паркінг.

За інформацією прес-служби О. Бригинця

Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути