chrome firefox opera safari iexplorer

Ахметов розпочав будівництво на Андріївському узвозі?

14 березня 2012 о 13:27

У дворі Київського академічного театру «Колесо» на вул. Андріївський узвіз, 8 за 30-40 м від будівлі театрального закладу на території фабрики «Юність» почались будівельні роботи.

Про це повідомили працівники театру «Колдесо».

Керівництво закладу культури побоюється, що будівельні роботи призведуть до руйнування їхньої будівлі, повідомив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинень.

Як відомо, столичне ТОВ «Андріївський Плаза» має намір побудувати офісний центр класу А з торговою зоною і підземним паркінгом на 466 машин на місці колишньої фабрики «Юність» на ділянці між вулицями Боричів Тік, Фролівська і Андріївський узвіз.

«Це будівництво, зокрема підземного паркінгу, підвищить рівень ґрунтових вод, що завдасть шкоди навколишнім пам’яткам та об’єктам культури (в тому числі і театру „Колесо“). А будівництво офісного комплексу загалом перетворить спокійний квартал подільської периферії на завантажену транспортом вулицю», — сказав Бригинець.

Територія забудови на земельній ділянці площею 1 га становитиме 52 тисячі кв. м (що відповідає за обсягом 20 скандальним торговим центрам на метро Театральна (майбутній Музей історії Києва). У комплексі розміститися 36 тисяч кв. м. офісних приміщень, близько 10 тисяч кв. м. торгових і 11 тисяч кв. м. займе паркінг.

Як відомо, ТОВ «Андріївський Плаза» віддали ділянку по вулиці Фролівській, 9-11, в липні 2005 року. На п'ятирічну оренду виділили 0,98 га. Згодом у листопаді 2010 року збільшили до 15 років. ТОВ «Андріївський плаза»належить «ЕСТА Холдингу», що входить до групи "СКМ" Ріната Ахметова.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути