chrome firefox opera safari iexplorer

На Андріївському узвозі випадає бруківка

29 травня 2012 о 09:00

У суботу, 26 травня, Андріївський узвіз прийняв перших туристів, і бруківка не витримала. Як повідомляє ТСН, у понеділок її подекуди познімали і перекладають знову.

Офіційне відкриття Узвозу призначили на наступні вихідні — до того часу усі недоліки обіцяють виправити. Будівельники гатять молотами по щойно вкладеній бруківці та пояснюють, що деяке каміння після двох днів експлуатації повилазило вище належного рівня.

«Тут як клали каміння, ще не було залито бетоном, нічим, не пророблені шви ті, нічого. Машини їздять, рухають те каміння, воно перевертається», — роз'яснив будівельник. На тротуарах справи не ліпші. Плитка плитки не тримається, роз'їжджається під ногами. Майстри пояснюють це складним терміном «перегоріла гарцовка». «Це суміш цементу з піском. Вона сира має бути, а вони ложили, жарко було і вона перегоріла», — зазначили будівельники.

Попри перегорілу гарцовку та таблички, що попереджають про небезпеку, на Андріївський повернулися туристи, торговці сувенірами та народні майстри. Тим не менш будівельники працюють не вельми охоче. Вони впевнені, що краще не стане через неправильно зроблені водостоки, які виконроб не хоче перероблювати. Від цього може постраждати музей Булгакова, співробітники якого переконані, що дощівка збиратиметься у їхньому підвалі.

Також Андріївський дивує пофарбованими фасадами деяких будинків — яскравіше, ніж було досі. Ті, де фарбуванням нічого не можна було вирішити, завішали будівельними сітками із зображеннями фасадів — таких, якими вони мали б бути. Чи стануть колись намальовані будинки справжніми, столичні чиновники не певні. Для деяких і досі немає проектів реставрації. Реконструкція зруйнованих найбільше коштуватиме стільки ж, як будівництво нових.

На реконструкцію Узвозу вже витратили близько 70 мільйонів гривень. Найбільше пішло на заміну мереж та придбання матеріалів. Весь ремонт затівали під футбольний чемпіонат. Чи не забудуть про Андріївський після свята — питання найближчих місяців.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути