chrome firefox opera safari iexplorer

Історичну бруківку на Андріївському узвозі замінять чорним гранітом

24 квітня 2012 о 14:02

На Андріївському узвозі в Києві замінили історичну бруківку на гранітні плити.

Про це пише газета Комсомольська правда в Україні.

Бруківку на Андріївському узвозі зірвали ще півроку тому, коли почалися реставраційні роботи на вулиці.

У ці вихідні будівельники почали викладати бруківку новим гранітом. Перші квадратні метри нових плит вже з'явилися на початку Андріївського — біля Контрактової площі.

Нові камені чорні й мають рівну прямокутну форму. На старі — сірі й коричневі — зовсім не схожі. Укласти бруківку по всій вулиці збираються за місяць.

Влада запевняє, що кладе нові плити, оскільки старі в жахливому стані. За сорок років служби їх сильно зіпсували автомобілі, які ганяли по вулиці, і дощі. Однак викидати їх не збираються.

«Бруківка вся лежить на базі комунальних підприємств, її здали під розпис, під охорону, щоб потім не говорили, що хтось щось украв», — запевняє заступник глави Київської адміністрації з питань будівництва Михайло Кучук.

«Ми спеціально зверху Андріївського узвозу залишимо метрів п'ятдесят старої розколотої бруківки, щоб кияни могли порівняти її з новою», — додав він.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути