chrome firefox opera safari iexplorer

Андріївський узвіз почали ремонтувати

23 квітня 2012 о 13:10

У минулі вихідні на Андріївському узвозі в Києві почали укладати нову бруківку.

Роботи з укладання нової бруківки почали за адресою Андріївський узвіз, 4, з боку Контрактової площі. Бруківка відрізняється від тієї, яка була на узвозі раніше.

За словами заступника голови Київської міської адміністрації Михайла Кучука, стару бруківку — з «битого граніту 70-х років» — в рамках реконструкції Андріївського узвозу буде замінено на нову.

Нагадаємо, перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак заявляв, що реконструкцію Андріївського узвозу планується завершити до початку чемпіонату з футболу Євро-2012.

Нагадаємо, компанія ЕСТА Холдинг розробила і представила план подальших дій з реалізації проекту арт-простору на території колишньої фабрики Юність.

Як повідомлялося, власник групи СКМ Рінат Ахметов подякував небайдужих до долі Андріївського узвозу киян, які виступали проти руйнування його будівель, і пообіцяв не руйнувати архітектурний вигляд вулиці, а брати участь у його відновленні.

Нагадаємо, раніше компанія ЕСТА Холдинг вирішила відмовитися від планів будівництва торгово-офісного центру (ТОЦ) по вул. Фролівській, на місці колишньої швейної фабрики Юність в Києві.

Влада Києва запропонувала власникові землі на Андріївському узвозі, де були знесені три будівлі, відновити одну з них, а саме фасадну будівлю вулиці.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути