chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні остаточно «доламають» Андріївський узвіз

04 травня 2012 о 10:00

Компанія «Еста Холдинг» планує приступити до завершального етапу демонтажу будівель на території колишньої фабрики «Юність» 4 травня.

Як повідомляє прес-служба компанії, в рамках цього етапу будуть знесені будівлі, розташовані по вул. Фролівській, 9-11 (корпус А, В), побудовані в 1986 році, підстанція у внутрішньому дворі, а також аварійна стіна знесеного будинку по вул. Боричів Тік, 35, корпус А.

«Решта будівель на ділянці вже частково демонтовані, або знаходяться в аварійному стані. Тому питання завершення демонтажу є обов'язковим, з точки зору безпеки. Ми зі свого боку зробимо все можливе, щоб демонтаж будівель пройшов непомітно для жителів і гостей Узвозу», — сказав гендиректор «Еста Холдингу» Микола Нестеренко.

Він додав, що будівлі за адресою вул. Боричів Тік, 41, 43/5, що є пам'ятками історії, демонтовані не будуть, натомість після усіх робіт, які триватимуть до 24 травня, компанія вивезе все будівельне сміття з майданчика.

«Для нас дуже важливо завершити роботи до Дня Києва, щоб 1 червня передати ділянку археологам. Крім того, ми ведемо переговори з художниками про те, щоб до Дня Києва провести на нашій ділянці вернісаж», — сказав Нестеренко.

Він наголосив, що у рамках підготовки до останнього етапу демонтажу були проведені консультації з фахівцями ДП «УкрНДІпроектреставрація», представниками громади Андріївського узвозу та істориками, зокрема, з Михайлом Кальницький, директор музею однієї вулиці Дмитром Шльонським та іншими.

«Корпуси колишньої фабрики на вул. Фролівській, 9-11 були побудовані в 80-х роках XX століття. Упевнений, що їх знесення не буде великою втратою для Андріївського узвозу», — цитує прес-служба «Еста Холдингу» Шльонського.

За ходом демонтажу громадськість зможе стежити у прямій трансляції на сайті www.andreevskiy.com.ua

Як відомо, 7 квітня на Андріївському узвозі, де триває реконструкція,заявлена як роботи із відновлення інфраструктури та комунікацій, знесли три історичні будівлі.

Ділянку під новий комплекс віддали одній із фірм, яка входить до групи компаній «СКМ» Ріната Ахметова. Будинок знесли там, де мали збудувати новий склобетонний центр «Андріївський плаза».

Однак громадськість виступила категорично проти забудови історичного центру міста. Нині забудовник обіцяє замість офісного центру збудувати арт-простір.

Фоторепортаж зі знищеного узвозу дивіться тут, а також тут.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути