chrome firefox opera safari iexplorer

Україну просять не забороняти гомосексуалізм

05 жовтня 2012 о 11:39

36 депутатів Парламентської асамблеї Ради Європи закликають парламентаріїв Верховної Ради відхилити законопроект №8711 про заборону пропаганди гомосексуалізму.

Про це йдеться в декларації депутатів ПАРЄ.

Цей документ підписали представники 20 країн, у тому числі співдоповідач моніторингового комітету ПАРЄ Маріетта де Пурбе-Лундін.

«Ми закликаємо: делегацію України в Парламентській асамблеї терміново переконати своїх колег поважати європейські цінності; парламент України розглянути серйозні наслідки введення такого закону і відмовитися від нього у другому читанні», — сказано в декларації.

Депутати ПАРЄ також закликають Комітет міністрів Ради Європи встановити зв'язок з українською владою, щоб переконати її дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань.

Як наголошується в декларації, прийняття даного проекту закону стане грубим порушенням зобов'язань України в рамках Організації Об'єднаних Націй та Ради Європи.

У декларації йдеться, що законопроект може призвести до збільшення насильства і дискримінації сексменшин.

Як повідомлялося, 2 жовтня Верховна Рада прийняла в першому читанні проект Закону Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір). За дане рішення проголосували 289 із 350 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. Законопроектом пропонується шляхом внесення змін до законів Про захист суспільної моралі, Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні, Про телебачення і радіомовлення, Про видавничу справу та Кримінальний кодекс заборонити пропаганду гомосексуалізму та встановити кримінальну відповідальність за порушення цієї заборони.

Свою стурбованість цим законом вже висловили ЄС, Human Rights Watch і Amnesty International.

Міністерство закордонних справ сподівається, що Рада при подальшому розгляді законопроекту про заборону пропаганди гомосексуалізму врахує сповна міжнародні зобов'язання України в частині захисту прав людини.

Джерело: ко
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути