chrome firefox opera safari iexplorer

Коломийські чиновники поживилися на монументі Івану Франку

20 березня 2013 о 13:53

Бронзова постать Івана Франка, урочисто відкрита наприкінці минулого літа в середмісті Коломиї, як нині з’ясували слідчі прокуратури, постала не у повній красі. Прикро, позаяк кошти на спорудження монумента видатному українцю, котрий неодноразово відвідував місто над Прутом, до того ж сидів тут у криміналі як політв’язень, збирали дев’ять років.

А освітяни міста, аби прискорити цей процес, навіть переказали на спорудження пам’ятника свій скромний одноденний заробіток, пише Україна молода.

Спільними зусиллями громади й меценатів благородну місію увічнення Каменяра в Коломиї таки завершили, офіційно витративши на це 659 тисяч гривень. Проте через півроку бронзову постать поета оповила щільна завіса корупційного шлейфу.

У правоохоронців, як повідомили у прес–службі обласної прокуратури, вже достатньо підстав вважати, що коломийські чиновники не тільки внесли завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт, а й «встановили» довкола пам’ятника віртуальну ковану огорожу, якої насправді немає, та непомірно завищили кількість гранітних плит на прилеглій до нього території.

За фактом розкрадання 115 тисяч гривень розпочато кримінальне провадження.