chrome firefox opera safari iexplorer

На українському телебаченні шукатимуть приховану рекламу алкоголю

01 березня 2013 о 09:13

Нагадаємо, що відповідно до внесених змін в чинне законодавство в денний час в Україні телевізійна реклама алкогольної продукції заборонена.

На телебаченні та радіо ролики, що містять рекламу алкоголю, можуть виходити в ефір тільки з 23.00 до 6.00. Тим не менш, останнім часом спостерігаються грубі системні порушення цих вимог. Тому Громадська рада при Нацраді України з питань телебачення і радіомовлення вирішила перевірити дотримання телерадіокомпаніями законодавства щодо спонсорства алкогольних напоїв. Для фіксації порушень «громадські працівники» звернулися до Нацради з проханням провести моніторинг ефіру як у робочі, так і у вихідні дні. Причому, мова буде йти не тільки про ротацію роликів, але і про приховану рекламу.

Як показують результати всеукраїнських досліджень, проведених Київським міжнародним інститутом соціології (4-10 лютого, 2000 респондентів-телеглядачів) 89,6% українців вважають будь-які згадки найменувань торгових марок алкоголю рекламою. Причому, це прямо впливає на їх поведінку, як споживачів — особливо на молодь. Кожен п'ятий респондент у віці 18-29 років зазначив, що купує алкоголь саме тих марок, інформацію про яких отримує завдяки телебаченню. У той же час, за даними ВООЗ, Україна займає перше місце в світі за вживанням алкоголю дітьми та молоддю — 40% жителів нашої країни у віці 14-18 років систематично споживають алкогольні напої.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути