chrome firefox opera safari iexplorer

За рекламу тютюну та алкоголю даватимуть чималі штрафи

28 вересня 2012 о 16:10

Уряд посилив відповідальність за рекламу алкоголю та тютюну, конкретизувавши випадки, в яких на рекламодавців будуть накладатися штрафи. Відповідне передбачено постановою Кабінету Міністрів «Про внесення змін до пункту 4 Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про рекламу» від 26 вересня 2012 р. № 885, передає УНН.

Ця постанова набирає чинності одночасно з набранням чинності Законом України від 22 вересня 2011 р. № 3778 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів».

Змінами визначено перелік випадків, у яких накладаються штрафи за порушення законодавства про рекламу алкогольних напоїв, тютюнових виробів, знаків для товарів і послуг, інших об’єктів права інтелектуальної власності, під якими вони випускаються (статті 22 та 16 Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення»).

Зокрема, оштрафувати можуть рекламодавців, винних у наданні недостовірної інформації виробнику реклами. Також штрафи накладатимуться за зображення процесу паління тютюнових виробів або споживання алкогольних напоїв, відсутність попереджувального тексту про шкоду вживання алкогольних напоїв та тютюнових виробів, залучення до реклами як фотомоделей осіб віком до 18 років  тощо.

Окрім цього, визначено цілий ряд інших випадків, коли рекламодавці каратимуться штрафом. Серед іншого забороняється  проведення заходів з безоплатної роздачі, у тому числі для маркетингових досліджень та дегустації, обміну тютюнових виробів на будь-які інші товари, роботи та послуги; продаж тютюнових виробів у наборі з будь-якими іншими товарами; надсилання повідомлень поштою, електронною поштою, повідомлень на мобільні телефони, поширення відеодисків, відеоматеріалів, компакт-дисків, комп’ютерних та інших ігор.

Розділи: Суспільство

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути