chrome firefox opera safari iexplorer

Парламент може повністю заборонити рекламу тютюну

01 грудня 2010 о 00:54

Верховна Рада України прийняла за основу проект закону щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів. Підтримали цю ініціативу 303 народних депутати.

Законопроект спрямований на приведення положень законів «Про рекламу», «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров´я населення» та Кодексу України про адміністративні правопорушення у відповідність до Рамкової конвенції Всесвітньої Організації з охорони здоров´я із боротьби проти тютюну, яка ратифікована Верховною Радою України від 15 березня 2006 року.

Зокрема, даним проектом закону (реєстр. №5164) пропонується заборонити будь-яку рекламу тютюнових виробів, а також рекламу знаків для товарів і послуг, інших об´єктів права інтелектуальної власності, під якими ці вироби випускаються.

Крім того, передбачається заборонити спонсорство телевізійних та радіо передач, театрально-концертних, спортивних та інших заходів з використанням знаків для товарів і послуг, інших об´єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби, крім реклами в спеціалізованих виданнях та на спеціалізованих виставкових заходах.

Пропонується також встановити, що реклама будь-яких товарів або послуг не повинна містити зображення тютюнових виробів або процесу їх паління.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути