chrome firefox opera safari iexplorer

Столичні освітяни у понеділок пікетуватимуть Київраду

15 серпня 2013 о 10:05

Працівники сфери освіти Києва 19 серпня зберуться біля стін Київради з вимогою виплатити муніципальну 20-відсоткову надбавку Київради.

Про це на прес-конференції заявив голова Київської міської профспілки працівників освіти та науки Олександр Яцунь, повідомляють українські ЗМІ.

«Для відновлення хоча б мінімальної соціальної справедливості профспілка працівників освіти Києва має намір провести маніфестацію біля стін Київської міської ради з вимогою поновити виплату муніципальної надбавки. Маніфестація призначена на 19 серпня», — сказав він.

За словами Яцуня, в акції очікується участь, близько 10 тис. працівників освіти.

Він стверджує, що з 1 серпня вчителів столиці позбавили 20% надбавки Київради. «Це означає, що кожний педагогічний працівник недоотримує від 260 до 360 гривень на місяць», — підкреслив глава профспілки.

Олександр Яцунь також запевнив, що акцію вчителі проводять самостійно, без тиску влади: «З'явилися статті в інтернет-виданнях про те, що в кожному районі застосовують адмінресурс, ламають вчителів, лікарів, працівників культури через коліно... інструктують, планують створити живий щит, щоб депутати від опозиції не пройшли. Маю вам сказати з усією відповідальністю, що в нашій профспілці таких ганебних явищ немає», — підкреслив він.

Нагадаємо, 19 серпня має відбутися засідання Київради. За словами депутатів від опозиції, воно незаконне, оскільки повноваження закінчилися 2 червня поточного року. Партійці ВО «Свобода» вже заявили про готовність перешкоджати проведенню засідання.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Новини освіти

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути