chrome firefox opera safari iexplorer

Презентували унікальний Шевченківський щорічник на 2014 рік (Додано адреси магазинів)

19 листопада 2013 о 14:45

Відомий громадський та політичний діяч Микола Томенко 12 листопада презентував унікальне видання свого Фонду «Рідна країна» до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка – «Український щорічник на 2014 рік», який повністю присвячений постаті Великого Українця.

«Головна ідея цього видання – прожити у 2014-му році кожен день з Тарасом Шевченком і для України», — наголосив Микола Томенко під час презентації.

Цей своєрідний «Шевченківський щорічник» містить 365 уривків з поетичних і прозових творів, фактів його життя, афоризмів, фрагментів живопису і графіки Тараса Шевченка тощо.

Фото0070

IMG_9880-1

Також у щорічнику можна знайти карту перебування Тараса Шевченка в Україні та Росії, місця, де він бував під час заслання, а також найповнішу підбірку його портретів та автопортретів, уривків з листування з друзями, сучасниками тощо.

IMG_9864-1

«Кожен має унікальну можливість протягом року, користуючись нашим щорічником, в популярній і доступній версії якомога повніше пізнати Тараса Шевченка – як геніального поета, талановитого письменника, унікального художника, непересічну особистість, словом, – генія, якого знає і поважає не лише у нашій країні, а і у всьому світі», — підсумував Микола Томенко.

«Український щорічник на 2014 рік» було надруковано у видавництві «Веселка». За тиждень це видання має з’явитися у вільному продажі.

Довідково

«Український щорічник» — проект Фонду Миколи Томенка «Рідна країна», який реалізується з 2011 року. Видання присвячене згадкам світлих життєвих прикладів видатних українських діячів та спонуканню кожного з нас до щоденної активної праці та помислу «що я зробив для України». Цей проект отримав велику популярність, визнання та позитивні відгуки з різних куточків України. «Шевченківський щорічник» — це вже четверте видання проекту.

Як і де придбати

«Український щорічник – 2014» розповсюджується Національним видавництвом «Веселка».

Як повідомили розповсюджувачі, при замовленні цього видання безпосередньо у видавництві, його вартість складатиме 60 грн.

Координати видавництва:

Магазин видавництва: вул. Мельникова 63, тел.: (044) 483 95 01

E-mail: veselkaua@ukr.net

Сайт видавництва: http://веселка.com.ua

У вільному продажу «Український щорічник» на 2014 рік можна знайти у книгарнях та книжкових інтернет-магазинах. Ціна залежатиме від комерційної політики кожної окремої книгарні.

Київ

«КиївРада» (Хрещатик, 36)
«Джерела М» (Почайнинська, 28)
«Книгарня Є» (вул. Лисенка, 3; вул. Спаська, 5; пр. Повітрофлотський, 33/2)
«Наукова думка» (вул. Грушевського, 4)
«АкадемКнига» (вул. Б. Хмельницького, 42; вул... Стрійська, 17)
«Наш формат» (пров. Белінського, 5)
КП «Міський магазин» (вул. Васильківська, 6)

Луцьк

М-н «Освіта» (пр-т Волі, 8)

Львів

ФОП Лозова (пл. Галицька, 12)

Полтава

«Дивосвіт» (вул. Покровська, 27а)

Рівне

Рівенкнига (вул. Островського, 16)

«Рідна країна»

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути