chrome firefox opera safari iexplorer

Заступник начальника Генштабу написав рапорт про звільнення

21 лютого 2014 о 08:01

Заступник начальника Генштабу генерал-лейтенант Юрій Думанський написав заяву про звільнення із Збройних сил через незгоду з втягуванням армії у громадянське протистояння.

Про це йдеться в повідомленні «5 каналу».

Військовий просить звільнити його із лав Збройних Сил України у звʼязку із незгодою з політикою втягування ЗСУ до внутрішнього громадянського конфлікту. Так він пояснив прохання про звільнення у своєму рапорті.

Як відомо, раніше президент звільнив генерал-полковника Володимира Заману з посади начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних Сил України.

Відповідний указ Віктор Янукович підписав 19 лютого. Іншим указом Янукович призначив Заману заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Президент перевів Заману з Генштабу до РНБО, за неофіційною інформацією, через те, що той відмовився дати наказ на висунення на Київ десантної дивізії з Дніпропетровська.

На місце Замана Янукович  призначив Юрія Іл'їна, якого перед цим було звільнено з посади командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути