chrome firefox opera safari iexplorer

Меджліс скасував масові акції в Сімферополі до річниці депортації

17 травня 2014 о 22:22

Меджліс кримськотатарського народу прийняв рішення, що 17 та 18 травня в центрі Сімферополя ніяких масових акцій, присвячених пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу, відбуватися не буде.

Відповідне рішення ухвалено на позачерговому засіданні 17 травня, повідомляє Zaxid.net.

Як зауважено в повідомленні, не відбудеться, зокрема, й акції-реквієму «Запали вогник у своєму серці».

Водночас на 18 травня заплановано такі заходи:

8:00 – 9:30 – жалобні заходи у селищах і селах, у містах, визначених місцевими меджлісами за погодженням з головами сільських і селищних рад;

11:00 – 13:00 – траурні заходи в районних центрах та містах, у місцях, визначених регіональними меджлісами за погодженням з керівниками районів і міст;

13:00 – Всекримський жалобний молебень (дуа), присвячений пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу в мікрорайоні Акмечеть в Сімферополі (біля Джамі).

Нагадаємо, самопроголошений в.о. голови Республіки Крим Сергій Аксьонов дозволив кримським татарам провести 18 травня мітинг з нагоди 70-ї річниці депортації на мусульманському кладовищі.

Додамо, що напередодні, 16 травня, Аксьонов підписав розпорядження про заборону масових заходів на території Криму до 6 червня, у зв'язку з «напруженою обстановкою на південному сході України».

Розділи: Суспільство