chrome firefox opera safari iexplorer

Меджліс розпочав підготовку до проведення референдуму

03 квітня 2014 о 09:07

У Меджлісі кримськотатарського народу розпочали роботу над підготовкою референдуму для визначення волі кримськотатарського народу. Про це повідомив член створеної Меджлісом організаційної групи з підготовки референдуму Абдураман Егіз.

На його думку, референдум корінного кримськотатарського народу має бути проведений під керівництвом таких структур як ООН чи ОБСЕ, або інших. «Цей референдум має бути легітимним і визнаний в світі», – зазначив представник Меджлісу, пише Радіо Свобода.

Нагадаємо, що голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що остаточну крапку у питанні – відбудеться референдум чи ні – Курултай кримськотатарського народу поставить до 15 квітня. 29 березня Чубаров на Курултаї кримськотатарського народу, який відбувся у Бахчисараї, оголосив про початок створення національно-територіальної автономії кримськотатарського народу на історичній території – в Криму.

Нагадаємо, 24 березня один з лідерів кримських татар Мустафа Джемілєв заявив, що кримські татари проведуть свій референдум щодо їхніх подальших дій у Криму. Раніше кримські татари наголошували, що вони не визнають результатів неконституційного референдуму про приєднання Криму до Росії, а також не визнають «договір про входження Криму і Севастополя до складу Російської Федерації».

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути