chrome firefox opera safari iexplorer

Лідер Меджлісу закликає ввести у Крим миротворців ООН

06 березня 2014 о 16:18

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликає міжнародне співтовариство негайно розглянути можливість введення на територію Криму міжнародного миротворчого контингенту сил безпеки ООН. Про це повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, це потрібно для деескалації конфлікту в Криму, який може призвести до масових жертв.

«Меджліс звертається до ООН, ОБСЄ, парламентарів і голів урядів ЄС, Ради Європи», – сказав лідер Меджлісу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖКатастрофі в Криму можуть запобігти самі росіяни — Чубаров

Чубаров також закликав всіх жителів Криму бойкотувати референдум, рішення про проведення якого «було ухвалене у неправовий спосіб».

«Верховна Рада Криму повністю ігнорує інтереси і порушує права жителів Криму», – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЧубаров про депутатів ВР Криму: Глузд покинув їх

Верховна Рада Криму на сьогоднішній закритій позачерговій сесії ухвалила рішення про приєднання до Росії. Також депутати проголосували за призначення референдуму про статус півострова на 16 березня. Зокрема, на референдум виноситься два питання: «Чи підтримуєте ви входження Криму до складу Російської Федерації як суб’єкта федерації» і «Чи підтримуєте ви відновлення дії Конституції Республіки Крим в редакції 1992 року?».

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути