chrome firefox opera safari iexplorer

Кримські татари їдуть на київський Євромайдан

04 грудня 2013 о 10:50

До Києва організовано виїжджають кримські татари, які хочуть висловити свою громадянську позицію, повідомив заступник голови меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

Про це інформує сайт меджлісу кримськотатарського народу.

За словами заступника голови меджлісу, на сьогодні в Києві на Майдані перебуває близько 100 мирних протестуючих кримських татар.

«Організовуються групи для поїздки до Києва. Зараз на Майдані в Києві знаходяться представники Чорноморського, Бахчисарайського, Судакського та Кіровського районів. Дуже багато кримських татар, які хочуть поїхати і приєднатися до мирної акції протесту. Кримські татари хочуть максимально бути представлені на Майдані», – зазначив Ахтем Чийгоз.

Він додав: «Ми намагаємося організовувати мобільні групи до Києва на Майдан Незалежності по регіонах Криму».

Також зазначається, що з перших днів мирної акції в Києві на Майдані практично цілодобово присутні представники Земляцтва кримських татар у Києві, а також численні студенти з числа кримських татар.

Джерело: zik.ua
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути