chrome firefox opera safari iexplorer

Киянка взяла найвищу ноту свисткового регістру: встановлено рекорд України

03 грудня 2014 о 19:17

Сьогодні Національний Реєстр Рекордів зареєстрував унікальний рекорд людських можливостей у плані відтворення звуків, передає кореспондент УНН.

Свої унікальні здібності продемонструвала 33-річна киянка Світлана Под'якова. Вона відтворила голосом найвищу ноту у свистковову регістрі. У присутності експерта проекту було зафіксовано взяття ноти С8, тобто ноти «До» п’ятої октави, що відповідає частоті 4150 Гц.

Цей звук нагадує свист дельфінів.

Учасниці було надано три спроби, якими вона скористалася, але рекорду вже досягла з першого разу. Виступ відбувся в одній із київських студій звукозапису.

Представник Національного Реєстру Рекордів Лана Вєтрова вручила рекордсменці та її керівникові із вокалу Олені Гриневич сертифікати, а також Книгу Рекордів України.

«Встановили, що п’ята октава взята, а це означає, що рекорд відбувся», — зазначила експерт.

У коментарі С.Под'якова розповіла, як їй вдалося досягти рекорду.

«Велика честь бути вписаною в таку шановану книгу. Я багато слухала твори Мерайі Кері, Уітні Х'юстон, де вони використовують свистковий регістр. Мені стало цікаво, чи зможу я відтворити ноти такої високої частоти. Я стала пробувати, займатися з викладачем вокалу, в мене потроху виходило. А тоді зацікавило питання, яка найвища нота, яку може взяти людський голос. І я дізналася, прочитавши Книгу рекордів Гіннеса, що це Адам Лопез, який бере ноту „До“ п’ятої октави. Я тренувалася і сьогодні ноту „До“ п’ятої октави я взяла», — прокоментувала рекордсменка.

За її словами, щоб взяти цю ноту не потрібно надзусиль.

«Це десь всередині народжується, на рівні підсвідомості. Особливої напруги в процесі співу не було», — пояснила Світлана.
Вона зазначила, що вдосконалюватиме свій голос і найближчим часом продемонструє нові досягнення. На сьогодні працює над кавер-версіями відомих пісень, у яких хоче використати свистковий регістр.

Зазначимо, Світлана Под'якова мешкає в Борисполі. Свого часу закінчила музичну школу. Має економічну освіту, працює регіональним менеджером з оптового продажу ювелірних виробів. Вона мріє взяти участь в проекті «Голос країни». Виховує 14-річну доньку Настю, яка захоплюється кінним спортом, танцями і власноруч виготовляє вироби, але поки що далека від музики.

Довідка УНН

Свистковий регістр – це надвисокий регістр людського вокалу, що лежить вище фальцета і нагадує звук свистка. Найчастіше розвинений в жінок.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути