chrome firefox opera safari iexplorer

10 рецептів «осіннього чаю»

10 жовтня 2016 о 15:52

Коли на вулиці прохолодно, корисно пити теплий та смачний чай. Дозвольте собі кілька експериментів і спробуйте цікаві поєднання смаків «осіннього чаю».

Чай з корицею і яблуком

Додати в чорний або зелений чай кілька тоненьких скибочок ароматного яблука і паличку кориці — це швидко. По-осінньому теплий і ароматний чай готовий вже через три хвилини.

Малиново-м’ятна солодкість

Внести багато літа в тихий осінній ранок буде дуже корисно. Кілька свіжих або заморожених ягід малини, гілочка з трьома-чотирма листочками м’яти, половина чайної ложки меду. Ви отримаєте свіжість і душевну рівновагу. М’ята і малина чудово поєднуються за смаком, і при цьому доповнюють корисні властивості один одного. При цьому такий чай можна пити без обмежень. Він буде дуже корисний при вегетосудинній дистонії, розладах травлення, печії, дискінезії жовчовивідних шляхів.

Суниця і липа

Ще одне літнє поєднання ароматів і смаків. Для чаю можна використовувати засушені або свіжі ягоди суниці, і навіть гілочки і листя. Липу і суниця кладуться в чайник, і заливаються водою 90-95 градусів. Закрийте чайник і почекайте 10 хвилин. тепер можете насолоджуватися смачним чаєм, і якщо хочете підсолодити — додайте трохи меду.

Малина з молоком / вершками

Такий чай заспокоїть і налаштує на продуктивну роботу впродовж дня. Залийте ягоди малини окропом 1/1, через п’ять хвилин додайте ще одну частину молока або вершків. Якщо вам складно поснідати або ви хочете додати до сніданку небагато калорій — такий напій буде хорошим доповненням.

Чорний чай з імбиром і лимоном

Це майже класика в холодну пору року. Поєднання лимона з імбиром і чорним чаєм бадьорить і налаштовує імунітет на активну роботу. Зігріваючий ефект цього чаю можна використовувати для зимових походів на роботу пішки. Термос з чаєм буде відмінним доповненням до пейзажу і доброму ранку.

Чорний чай з вишнями

Спробуйте замість лимона додати в чай вишні, можна мороженої. Це дуже смачно. Вишня додає необхідну кислинку і терпкість, але відчувається м’якше, ніж лимон. Заварений в скляному чайнику такий чай виглядає дуже красиво і тепло.

Обліпиха з яблуком і м’ятою

Такий чай підвищує захисні функції організму: 2 частини обліпихи, 1 частина м’яти, 1 частина яблук. Температура води — 90-95 градусів. Залийте і трохи покалатайте ложкою у воді компоненти, дайте настоятися 10 хвилин. Щоб чай за цей час не охолов — накрийте утеплюючим ковпаком. Цей чай також можна заварювати в термосі: чим більше він настоюється — тим він смачніший.

Осінні прянощі

Кориця — 1 частина, гвоздика — 1 частина, мускатний горіх — 1 частина, чорний чай — 2 частини. Усе з’єднати і залити в чайнику окропом. Додайте за смаком цукор, і при бажанні — молоко. Цим чаєм відмінно починати день, особливо якщо чекає подорож по осінній негоді.

Обліпиха з апельсином і корицею

Сонячне поєднання кольору і смаку подарує тепло в осінній чи зимовий ранок. Півсклянки обліпихи, один нарізаний солодкий апельсин, паличка кориці і мед за смаком. Всі з’єднайте і залийте 600 мл гарячої води. Мед краще додати вже в чашку.

Чорнично-горіховий з медом

Столова ложка ягід чорниці, чайна ложка чорного чаю, чайна ложка перегородок з волоського горіха. Всі залийте окропом 600 мл і залиште під утеплюючим ковпаком або в термосі на 10 хвилин. Перед питтям додайте за смаком меду.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути