chrome firefox opera safari iexplorer

7 рецептів печених яблук. Багато смаку та мінімум калорій

11 жовтня 2017 о 14:56

Чи знаєте ви, що яблука зберігають свої корисні властивості навіть після термічної обробки?

Печені яблука нормалізують вуглеводний обмін, підвищують імунітет, виводять токсини, запобігають розвитку атеросклерозу і є просто незамінним антиоксидантом.

А ще печені яблука чудово підійдуть для тих, хто слідкує за здоровим харчуванням та піклується про свою фігуру.

Тож сайт «Порадник» пропонує сім чудових рецептів на будь-який смак.

1. Печені яблука з горіхами та сухофруктами

Інгредієнти:

  • 4 яблука (бажано великих),
  • 50 грамів родзинок,
  • 2 інжири,
  • 2 фініка,
  • 3 столові ложки горіхів,
  • 1 чайна ложка кориці,
  • щіпка меленого імбиру та мед або кленовий сироп.

Приготування

Родзинки та інжир на 20 хвилин залити теплою водою, обсушити і порізати. Подрібнити горіхи з фініками, змішати з родзинками, інжиром та корицею. З яблук вийняти серцевину, та зубочисткою наколоти їх щоб при запіканні не лопнула шкірка.

Нафарширувати щільно яблука отриманою начинкою і загорнути кожне яблуко у фольгу, залишивши зверху невеличкий отвір. Запікати 30 хвилин при температурі 180 ºС. Перед подачею на стіл можна їх полити медом або кленовим сиропом.

2. Печені яблука у ванільному соусі

Інгредієнти:

  • 4 великих яблука,
  • 2 столові ложки натертого імбиру,
  • 4 столові ложки меду,
  • 25 грамів вершкового масла,
  • 4 столові ложки білого вина,
  • 300 грамів вершків,
  • 2 жовтка,
  • майже 2 столові ложки цукру,
  • стручок ванілі або ванільний цукор.

Приготування

Щоб приготувати ванільний соус, потрібно порізати ванільний стручок, зішкребти насіння, помістити в каструльку (або ж просто всипати 1 ч. ложку ванільного цукру) і туди ж вилити вершки, розігріти до появи перших бульбашок, зняти з плити, відставити на 10 хвилин і потім вийняти ваніль.

Жовтки розтерти з цукром до білої маси і помаленьку ввести їх до ванільних вершків, поставити на вогонь і довести до легкого загустіння. Соус готовий.

Видалити серцевину з яблук, і покласти в кожне по ½ столової ложки імбиру, по столовій ложці меду і по шматочку масла. Викласти яблука в глибоку форму, залити їх вином, помістити в духовку на 45 хвилин при температурі 160ºС. До столу подавати з ванільним соусом.

3. Печені яблука із солодким кисломолочним сиром

Інгредієнти:

  • 4 яблука,
  • 150 грамів кисломолочного сиру,
  • 3 столові ложки родзинок,
  • 3 столові ложки цукру,
  • 3 столові ложки сметани,
  • ваніль і кориця за смаком.

Приготування:

Сир перемішати зі сметаною, цукром, родзинками, ваніллю і корицею. З яблук видалити серцевину і нафарширувати їх готовою начинкою, викласти у форму та запекти у духовці протягом 30 хвилин при температурі 200 ºС.

4. Печені яблука з вівсяними пластівцями

Інгредієнти:

  • 2 великих яблука,
  • 2 столові ложки вівсяних пластівців,
  • 5 столових ложок меду,
  • по 1 столовій ложці мигдалю і фундуку,
  • чайна ложка родзинок,
  • сік одного лимона,
  •  

  • кориця,
  • мигдалеві пластівці для прикраси.

Приготування

Яблука розрізати навпіл, очистити від серцевини і скропити соком лимона. Вівсяні пластівці змішати з подрібненими горіхами, родзинками, медом і корицею. Нафарширувати половинки яблук готовою начинкою і поставити в духовку на 20 хвилин при температурі 180 ºС. Запечені яблука полити медом (кленовим сиропом або розтопленим шоколадом) і посипати мигдалевими пластівцями.

5. Печені яблука з калиною

Інгредієнти:

  • 6 великих яблук,
  • жменька горіхів,
  • 2 столові ложки родзинок,
  • 1 столова ложка сушених ягід калини,
  • 20 грамів ванільного цукру,
  •  

  • кориця,
  • 2 столові ложки вершків.

Приготування

З 4 яблук зрізати «кришечки» (¼ яблука), очистити від насіння та перетинок, помістити в духовку на 15 хвилин за температури 180 ºС. Інші 2 яблука почистити, натерти на крупній тертці, додати вершки, ванільний цукор, корицю, подрібнені горіхи, родзинки і калину. У підпечені яблука помістити начинку, прикрити «кришечкою» з яблука і пекти 15 хвилин у духовці при 180 ºС. За бажання притрусити печені яблука цукровою пудрою і прикрасити листочками м’яти.

6. Печені яблука з апельсиновим соком і курагою

Інгредієнти:

  • 4 яблука,
  • 1 склянка порізаної кубиками кураги,
  • півсклянки родзинок,
  • півсклянки подрібнених горіхів,
  • 4 чайні ложки меду,
  • 4 столові ложки вершкового масла,
  • 4 палички кориці,
  • сік 4 апельсинів,
  • лимонний сік і м’ята.

Приготування

Очистити яблука від насіння і ложечкою вибрати трішки м’якоті, збризнути лимонним соком. Родзинки, горіхи, курагу мед і масло перемішати та начинити отриманою масою яблука. Прикрити кришечкою, яка залишилась від яблук і встромити збоку паличку кориці в кожне яблуко.

Викласти у форму, полити апельсиновим соком і пекти годину при температурі 180 ºС, час від часу поливаючи апельсиновим соком.

7. Печені яблука з курячим філе

Інгредієнти:

  • 8 великих яблук,
  • 500 грамів курячого філе,
  • 50 грамів горіхів,
  • 50 грамів чорносливу,
  • 1 цибулина,
  • 2 зубці часнику,
  • 1 яйце,
  • по 2 столові ложки олії, вершкового масла, цукру і 1 склянка курячого бульйону.

Приготування

Горіхи подрібнити і підсмажити на сковорідці. Порізані дрібно цибулю і часник також смажити протягом 4 хвилин і додати подрібнене куряче філе (можна фарш), смажити ще близько 8 хвилин, постійно помішуючи.

Викласти у глибоку миску і додати горіхи, яйце, подрібнений чорнослив та все ретельно вимішати. З яблук зрізати верхівки, вичистити від насіння і м’якоті, залишивши міцне дно і стінки. Нафарширувати яблука готовою начинкою, накрити зрізаною яблучною кришечкою, викласти у форму для запікання.

У каструльці розтопити масло з цукром, проварити 3 хвилини постійно помішуючи. Отриманим соусом полити яблука, накрити кришкою і запікати 10 хвилин при температурі 180ºС.

Смачного!

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути