chrome firefox opera safari iexplorer

Зима на тарілці: 3 рецепти імбирного печива

29 листопада 2015 о 16:42

До календарної зими залишилося кілька днів і це саме той час, коли хочеться смачної домашньої випічки. Імбирне печиво додасть зимового настрою, зігріє в непогоду та наповнить будинок ароматами спецій. Пропонуємо три популярні рецепти цих смаколиків.

Класичне імбирне печиво

Інгредієнти: 200 гр. пшеничного борошна вищого ґатунку, 120 гр. цукру, 100 г. м'якого вершкового масла (маргарина для випічки), 1 куряче яйце, 3 ч. ложки меду, 2 ч. ложки меленого імбиру, 1 ч. ложка меленої кориці, 1 ч. ложка меленого кардамону, 1 ч. ложка меленої гвоздики, 1,5 ч. ложки розпушувача (соди)

Спосіб приготування:

1. У мисці змішуємо мелені кардамон, корицю, гвоздику, імбир і борошно.

2. У іншій мисці за допомогою міксера розтираємо цукор з вершковим маслом, додаємо мед і яйце, перемішуємо.

3. З’єднуємо інгредієнти з обох мисок і вимішуємо руками однорідне тісто.

4. Загортаємо його в харчову плівку та ставимо в холодильник на 2 години.

5. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів.

6. Присипаємо стіл борошном, викладаємо на нього тісто і розкачуємо в тонкий пласт.

7. Вирізаємо з тіста печиво тієї форми , яка подобається.

8. Деко застеляємо пергаментним папером, викладаємо печиво та випікаємо в розігрітій духовці, поки не набуде золотистого відтінку.

 

Імбирне печиво з геркулесу і цільнозернового борошна

Інгредієнти: 250 г. геркулеса, 200 мл води та рослинного масла, 150 г. коричневого цукру, 100 г. цільнозернового борошна, 50 г. арахісу та родзинок, 1,5 ч. ложки імбиру, 1,5 ч. ложки кориці, 0,5 ч. ложки мускатного горіха, 0,5 ч. ложки розпушувача.

Спосіб приготування:

1. Змішуємо всі сухі інгредієнти.

2. Вливаємо рослинне масло та перемішуємо.

3. Додаємо воду.

4. Нагріваємо духовку до 200 градусів.

5. Змащуємо деко олією.

6. Формуємо кульки з тіста (1 ст. ложка суміші – 1 кулька)

7. Деко змащуємо олією та викладаємо печиво.

8. Запікаємо 12-15 хвилин.

Імбирне печиво з кокосом

Інгредієнти: 200 г. вершкового масла, 100 г. цукру, 1 куряче яйце, 300 г. пшеничного борошна, 100 г. кокосової стружки, 10 г. розпушувача тіста, 0,5 ч. ложки меленого імбиру, ваніль за смаком.

Спосіб приготування:

1.  Розтираємо цукор з вершковим маслом.

2.  Додаємо яйце та збиваємо.

3.  Змішуємо всі сухі інгредієнти (кокосової стружки додаємо тільки половину).

4.  З’єднуємо інгредієнти з обох мисок і вимішуємо руками однорідне тісто.

5.  Ставимо тісто у холодильник на 1 год.

6.  Розігріваємо духовку до 180 градусів.

7.  Нарізаємо тісто на невеликі шматочки та розкачуємо руками валики діаметром 1 см, нарізаємо брусочки довжиною до 10 см.

8.  Паніруємо брусочки в кокосовій стружці, яка залишилася.

9.  Деко застеляємо пергаментом і викладаємо печиво.

10. Ставимо в духовку на 15 хв, поки печиво не набуде золотавого кольору

 

1 грудня

Інші дати
День працівників прокуратури
Указом Президента України від 02.11.2000 року встановлено професійне свято - День працівників прокуратури - 1 грудня.
Розгорнути
Народився Микола Леонтович
(1877, с.Монастирок, Вінницька область - 1921) – український композитор, хоровий диригент, Його обробка для хору народної пісні «Щедрик» відома у всьому світі як різдвяна колядка «Carol of the Bells».
Розгорнути
Народився Платон Воронько
(1913, с. Чернеччина, Сумська область – 1988) – український письменник, публіцист. Автор поетичної збірки «Повінь».
«У моєї доні Оченята сонні, Рученьки, Мов з вати, Доня Хоче спати... Ніч прийшла Тихенька, Спи, Моя маленька...» (Платон Воронько)
Розгорнути
Народився Платон Майборода
(1918, с.Пелехівщина, Полтавська область – 1989) –український композитор, автор численних пісень і хорів, обробок народних пісень ( «Пісня про рушник», «Якщо ти любиш», «Ми підем де трави похилі», «Київський вальс»).
А чи ранньою, чи пізньою, Як цвістимуть всі сади, Я прийду до тебе піснею, Тільки прагни, тільки жди…(Платон Майборода)
Розгорнути
Народився Георгій Майборода
(1913, с. Пелехівщина Полтавської обл. - 1992) - український композитор. Автор багатьох опер, симфоній, концертів для голосу з оркестром, для скрипки з оркестром, симфонічних варіацій для віолончелі з оркестром, хорів, романсів.
Розгорнути