chrome firefox opera safari iexplorer

Зима на тарілці: 3 рецепти імбирного печива

29 листопада 2015 о 16:42

До календарної зими залишилося кілька днів і це саме той час, коли хочеться смачної домашньої випічки. Імбирне печиво додасть зимового настрою, зігріє в непогоду та наповнить будинок ароматами спецій. Пропонуємо три популярні рецепти цих смаколиків.

Класичне імбирне печиво

Інгредієнти: 200 гр. пшеничного борошна вищого ґатунку, 120 гр. цукру, 100 г. м'якого вершкового масла (маргарина для випічки), 1 куряче яйце, 3 ч. ложки меду, 2 ч. ложки меленого імбиру, 1 ч. ложка меленої кориці, 1 ч. ложка меленого кардамону, 1 ч. ложка меленої гвоздики, 1,5 ч. ложки розпушувача (соди)

Спосіб приготування:

1. У мисці змішуємо мелені кардамон, корицю, гвоздику, імбир і борошно.

2. У іншій мисці за допомогою міксера розтираємо цукор з вершковим маслом, додаємо мед і яйце, перемішуємо.

3. З’єднуємо інгредієнти з обох мисок і вимішуємо руками однорідне тісто.

4. Загортаємо його в харчову плівку та ставимо в холодильник на 2 години.

5. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів.

6. Присипаємо стіл борошном, викладаємо на нього тісто і розкачуємо в тонкий пласт.

7. Вирізаємо з тіста печиво тієї форми , яка подобається.

8. Деко застеляємо пергаментним папером, викладаємо печиво та випікаємо в розігрітій духовці, поки не набуде золотистого відтінку.

 

Імбирне печиво з геркулесу і цільнозернового борошна

Інгредієнти: 250 г. геркулеса, 200 мл води та рослинного масла, 150 г. коричневого цукру, 100 г. цільнозернового борошна, 50 г. арахісу та родзинок, 1,5 ч. ложки імбиру, 1,5 ч. ложки кориці, 0,5 ч. ложки мускатного горіха, 0,5 ч. ложки розпушувача.

Спосіб приготування:

1. Змішуємо всі сухі інгредієнти.

2. Вливаємо рослинне масло та перемішуємо.

3. Додаємо воду.

4. Нагріваємо духовку до 200 градусів.

5. Змащуємо деко олією.

6. Формуємо кульки з тіста (1 ст. ложка суміші – 1 кулька)

7. Деко змащуємо олією та викладаємо печиво.

8. Запікаємо 12-15 хвилин.

Імбирне печиво з кокосом

Інгредієнти: 200 г. вершкового масла, 100 г. цукру, 1 куряче яйце, 300 г. пшеничного борошна, 100 г. кокосової стружки, 10 г. розпушувача тіста, 0,5 ч. ложки меленого імбиру, ваніль за смаком.

Спосіб приготування:

1.  Розтираємо цукор з вершковим маслом.

2.  Додаємо яйце та збиваємо.

3.  Змішуємо всі сухі інгредієнти (кокосової стружки додаємо тільки половину).

4.  З’єднуємо інгредієнти з обох мисок і вимішуємо руками однорідне тісто.

5.  Ставимо тісто у холодильник на 1 год.

6.  Розігріваємо духовку до 180 градусів.

7.  Нарізаємо тісто на невеликі шматочки та розкачуємо руками валики діаметром 1 см, нарізаємо брусочки довжиною до 10 см.

8.  Паніруємо брусочки в кокосовій стружці, яка залишилася.

9.  Деко застеляємо пергаментом і викладаємо печиво.

10. Ставимо в духовку на 15 хв, поки печиво не набуде золотавого кольору

 

2 жовтня

Інші дати
2 жовтня відзначають:
  • Міжнародний день соціального педагога.
  • Міжнародний день ненасильства.
Розгорнути
Богдан Стельмах 
1943 – український поет. Його вірші «Перший сніг», «Пшеничне перевесло», «Колиска вітру», «Запроси мене у сни», «Тільки раз цвіте любов» з музикою Івасюка й Білозіра стали загальнонаціональними шлягерами у виконанні гуртів Ватра, Океан Ельзи та Плач Єремії, виконавців Руслани й Олександра Пономарьова, Софії Ротару і Василя Зінкевича.
Розгорнути
Михайло Жук
1883 – український живописець, майстер станкової грамоти та кераміки. Автор робіт «Дівчина в кріслі», «Гуцул», «Портрет батька», хрестоматійних портретів М. Вороного, Г Нарбута, О. Мурашка.
Розгорнути
Михайло Іванов
1871 – український учений-тваринник, педагог, засновник експериментальних зоотехнічних станцій у заповіднику Асканія-Нова.
Розгорнути
Народився Йосип Бокшай
(1891, с. Кобилецька Поляна Закарпатської області. - 1975) - український живописець, майстер пейзажу. Спільно з А. Ерделі вперше на Закарпатті організував художню школу. Автор картин "Озеро в горах", "Синевир", "Полонина Рівна", "Зустріч на полонині"
Розгорнути
Народився Денис Січинський
(1865 - 1909) – композитор і хоровий диригент, перший професор музики у Галичині, музично-громадський діяч, педагог.
Розгорнути
Народився Іван Багряний
(1907 – 1963), український поет, прозаїк, публіцист, політичний діяч. Автор романів «Сад Гетсиманський», «Тигролови», поеми «Гуляй-Поле». Лауреат Державної премії імені Тараса Шевченка (посмертно).
«Перейшов усі світи я — Є прекрасних мов багато, Але п е р ш о ю, як Мати, Серед мов одна лиш ти є. Ти велична і проста. Ти стара і вічно нова. Ти могутня, р і д н а м о в о ! Мово — пісня колискова. Мова — м а т е р і у с т а.» («Рідна Мова», 1937)
Розгорнути