chrome firefox opera safari iexplorer

Калина – найкраща альтернатива каві

03 листопада 2016 о 15:38

Виявляється, тонізуючу дію калини можна порівняти з кавою. Про корисні властивості калини та правила її зберігання розповіла дієтолог Галина Незговорова у програмі «Сніданок з 1+1».

За словами дієтолога, ягоди калини містять удвічі більше вітаміну С, ніж цитрусові. Тож, для забезпечення добової норми, достатньо лише 1 столової ложки ягід.

Крім того, калина:

1. Знижує холестерин у крові.
2. Покращує роботу серця.
3. Попереджає розвиток анемії.
4. Стимулює апетит.
5. Покращує сон.

Дієтолог зауважила, що калину не рекомендують вживати при гострому запаленні шлунка та кишечника, гіпотонії, подагрі й індивідуальній непереносимості.

ВІДВАР З ЯГІД КАЛИНИ
Допоможе при застуді та хронічних захворюваннях легеневої системи.

ВІДВАР З КОРИ КАЛИНИ
Застосовують при хронічних захворюваннях шкіри та підвищеному потовиділенні.

СІК з ягід калини здавна використовують як жовчогінний та сечогінний засіб, а в косметології – як омолоджувальний, – каже дієтолог.

ПЛОДИ калини використовують для покращення самопочуття хворих на цукровий діабет і для повернення гармонії при депресії.

За словами експерта, зберігати калину краще у замороженому вигляді. До речі, при заморожуванні та сушінні гіркота калини втрачається.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути