chrome firefox opera safari iexplorer

Представники Парубія в суді хочуть довести, що про склад коаліції повідомив його двійник?!

13 березня 2017 о 15:36

Принаймні таке враження складається після чергового судового засідання щодо оприлюднення списків коаліції, повідомив позивач у цій справі лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко.

«Сьогодні відбувся розгляд справи по суті, де протягом півтори години представники відповідача у цій справі Андрія Парубія А. Селіванов та А. Лаптієв намагалися довести, що Голова ВР і взагалі Верховна Рада нібито немає відношення до інституту коаліції і вони не повинні нічого і нікого про це інформувати… Але в кінці кінців на пряме запитання судді, чи володів А. Парубій інформацією про кількісний склад коаліції, про що зробив відповідну публічну заяву, відповіли, що інформацією володів, а списками – не володів», — зазначив М. Томенко, підсумовуючи результати судового засідання.

«Оскільки ми постійно апелювали до того, що надати інформацію про склад коаліції – це не лише обовʼязок, а й публічна політична обіцянка Голови ВР, який, нагадаю, під час брифінгу у Верховній Раді  18 квітня 2016 року заявив: «За тими документами, які мені подав апарат, на момент нашого голосування (щодо призначення нового прем'єра й Кабміну — ред.) було 237 членів коаліції. Але у зв'язку з тим, що 7 депутатів склали депутатські повноваження і, я вважаю, це був приклад нової політичної культури — одразу після обрання уряду скласти повноваження (депутатські — ред.), зараз є 230 членів коаліції. І якщо буде вимога, щоб дати їх поіменно, я попрошу необхідні документи, і я ці документи публічно продемонструю», то суд попросив нас надати докази того, що ця заява Голови ВР справді мала місце. Тому, окрім численних публікацій у ЗМІ, ми у суді наведемо і відео з відповідною обіцянкою Голови ВР», — зазначив Микола Томенко.

Наступне судове засідання у цій справі розпочнеться 27 березня о 10:30.

Розділи: Політика

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути