chrome firefox opera safari iexplorer

Суд ухвалив рішення витребувати у ВР хоч яку-небудь інформацію про коаліцію

27 березня 2017 о 13:13

Сьогодні відбулося чергове засідання Окружного адміністративного суду міста Києва у справі за позовом Миколи Томенка щодо оприлюднення списків коаліції «Європейська Україна», під час якого позивачем було надано відеодокази заяви Голови ВР, яку він зробив під час брифінгу у парламенті 18 квітня 2016 р. про те, що «За тими документами, які мені подав апарат, на момент нашого голосування (щодо призначення нового прем’єра й Кабміну – ред.) було 237 членів коаліції. Але у зв’язку з тим, що 7 депутатів склали депутатські повноваження і, я вважаю, це був приклад нової політичної культури – одразу після обрання уряду скласти повноваження (депутатські – ред.), зараз є 230 членів коаліції. І якщо буде вимога, щоб дати їх поіменно, я попрошу необхідні документи, і я ці документи публічно продемонструю».

Натомість представники Голови ВР у суді надали особисті пояснення від Андрія Парубія, де він, фактично, визнав, що на згаданому брифінгу він обманув український народ, оскільки у своєму поясненні спікер парламенту вже говорить про те, що він не бачив списків коаліції, а говорячи про наявність голосів у коаліції він спирався виключно на надану йому інформацію уповноважених представників фракцій БПП та «Народний фронт» — Юрія Луценка і Максима Бурбака.

У звʼязку з цим, щоб таки зʼясувати кількісний та персональний склад коаліції, суд ухвалив рішення витребувати в Апарату Верховної Ради України інформацію, що відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях, про наявність сформованої коаліції, до складу якої увійшла більшість народних депутатів станом на 14.04.2016 року. А також – витребувати в Апарату ВР прізвища, імʼя та по батькові народних депутатів, які станом на 14.04.2016 р. входили у фракції БПП та «Народний фронт».

Наступне засідання суду – 12 квітня о 9:00.

«Рідна країна»

Розділи: Політика

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути