chrome firefox opera safari iexplorer

Самі собі вороги: 40% українців палять

02 грудня 2017 о 09:25

Згідно з результатами дослідження, проведеного соціологічною групою Рейтинг , 38% опитаних українців визнали, що палять, а 62% — не палять.

З тих, хто не палить, 23% палили в минулому, а 77% — не палили ніколи.

Тих, хто зізнався в наявності згубної звички, найбільше на сході країни (43%), а найменше — на заході (31%). Серед курців більше респондентів молодших вікових груп (до 51 року). Серед чоловіків у три рази більше курців, ніж серед жінок. Серед найменш забезпеченої категорії населення тих, хто палять, також більше.

Також 2% опитаних заявили, що вживають алкогольні напої (в тому числі слабоалкогольні) майже кожен день, 12% — кілька разів на тиждень, 36% — кілька разів на місяць, 34% — кілька разів на рік, 16% взагалі не вживають алкогольні напої.

Чоловіки заявляли, що вживають алкогольні напої майже вдвічі частіше, ніж жінки.

Частота вживання алкоголю залежить від якості здоров'я: чим краще стан здоров'я респондентів, тим більше серед них тих, хто вживає алкоголь.

Найбільш і найменш забезпечені респонденти вживають алкогольні напої частіше, ніж респонденти із середнім рівнем доходу.

Опитування проводилося з 1 по 10 грудня 2016 року серед працездатного населення України (чоловіки — 18-65 років, жінки — 18-60 років). Вибіркова сукупність становила 1580 респондентів. Можлива похибка — не більше 2,5%.

Для порівняння, згідно з даними британського міністерства охорони здоров'я, 2015 році 16,9% дорослих англійців назвали себе курцями — в порівнянні з 19,3% в 2012 році. Таким чином, число курців в Великобританії знизилося до рекордного рівня. Як відзначають експерти, багатьом «традиційним» курцям допомогли електронні сигарети.

Джерело: liga.net
Розділи: Суспільство