chrome firefox opera safari iexplorer

В мережі висміяли 223 країни експорту Гройсмана

19 лютого 2018 о 15:32

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у Twitter заявив, що Експорт України у 2017 році зріс на 16%,  а всього, наголосив він,  Україна експортувала в 223 країни на загальну суму $52,3 млрд.

Лідер партії “Рідна країна” Микола Томенко на своїй сторінці у Facebook нагадав, що в світі, за даними ООН, існує лише 193 країни. Куди експортував Гройсман — залишається загадкою.

Під час своїх лекцій традиційно обговорюємо тему про держави з різним ступенем суверенітету. Але найпростіше, пояснюю студентам, посилатися на членство в міжнародних організаціях:
ООН – 193 країни і Ватикан з особливим статусом;
МОК – 206 країн, де до 193 – членів ООН, додали ще 13 країн, з неповним суверенітетом, такі як Соломонові чи Британські Віргінські острови.
Є ще група невизнаних країн: Сомаліленд, Придністров‘я, Західна Сахара, Абхазія, Північний Кіпр, Нагорний Карабах, Південна Осетія. Якщо до них додати так звані, терористичні ДНР і ЛНР, то навіть на 220 не витягуємо!
І що тепер МЗС, МОН і ООН робити, як із таким «відкриттям» жити? А може на Нобелівську премію Гройсмана подати?

Розділи: Політика

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути