chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко назвав Чигирин місцем ганьби нинішньої влади

02 липня 2018 о 13:24

“Від Гетьманської столиці до місця ганьби нинішньої влади”, – так сказав про відвідини резиденції Богдана Хмельницького в Чигирині лідер Громадського руху “Рідна країна” Микола Томенко.

Зауважує – враження гнітючі.

“Від 2008 року будівництво так званої другої черги зупинено, жоден з об‘єктів досі не здано в експлуатацію, навколо все руйнується, – пише Микола Томенко у своєму фейсбуку. – Я розумію, що Януковичу-Азарову-Тулубу було не до української історії ( а коли наша група в цей період знімала фільм про Чигиринську фортецю у циклі “7 чудес України”, то керівництво заповідника поховалося від гріха зустрічі з Томенком), але ж вже 5 рік як при владі пафосні й одночасно удавані патріоти!
Сумно казати, але так воно є: Черкащину перетворюють із знаменитою землі Богдана і Тараса – в територію курників Нашої ряби і цинічної влади!..

 

facebook.com/m.tomenko

П.С. Згадав подив Бориса Возницького, який розповів мені, що офіційно передав із запасників Золочівського замку меблі доби Хмельницького для експозицій Резиденції Хмельницького, а ті через певний час їх повернули. Нині тут здебільшого копії та меблі 21 століття?!”.

facebook.com/m.tomenko
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути