chrome firefox opera safari iexplorer

Команда «Рідної країни» впорядкувала територію козацього цвинтаря

22 серпня 2018 о 15:46

Сьогодні команда «Рідної країни» відвідала територію козацького цвинтаря, що знаходиться в одній з столиць козацтва Трахтемирові. Унікальність цього місця підтверджує той факт, що могили та надгробні пам`ятники датуються 15-17 століттям.

Засновник фонду «Рідна країна» Микола Томенко неодноразово наголошував на тому, що місце поховання національних героїв має бути відповідно облаштоване та впорядковане. Саме тому команда взяла на себе ініціативу провести на території цвинтара толоку та встановити покажчик для туристів.

Також на своїй сторінці у Facebook Микола Томенко висловив подяку:

«Щира подяка моїм колегам з «Рідної країни», канівським друзям Олегу Петриченку, Сергію Хоменку і К. та молодому козацтву Трахтемирівської Січі під проводом Бориса Скребцова.
Пам‘ятаємо нашу історію!
Шануємо наших героїв!»

Нагадаємо, що це далеко не перша ініціатива команди «Рідної країни» по збереженню національних історичних пам`яток. Нещодавно в Тарасовій світлиці, що в Каневі, завдяки ініціативі Миколи Томенка був повністю замінений солом`яний дах на більш витривалий та довговічний очерет.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути