chrome firefox opera safari iexplorer

НУБІП показав приклад як можна повернути Києву статус екологічної столиці

05 квітня 2019 о 13:42

Сьогодні в Ботанічному саду Національного університету біоресурсів і природокористування України був закладений найбільший за сортами сад магнолій.

За ініціативи ректора університету Станіслава Ніколаєнка були висаджені 20 традиційних та нових європейських сортів цих рослин, які за свою красу часто використовують у художніх творах і символіці.

В заході також взяв участь голова наглядової ради Микола Томенко. Він зазначив журналістам, що сьогодні Київ як ніколи потребує таких ініціатив.

«Колись однією з характеристик Києва був статус найзеленішої столиці Європи. За останні десятиліття Київ перетворюється в гірший приклад мегаполісу з непродуманою забудовою. Це призвело до того, що тема довкілля тепер оголошена поза законом. Якщо влада не думає про екологію, то це мають робити свідомі кияни».

Микола Томенко також розповів, що за останні НУБІП в цій сфері став прикладом для наслідування.

«Сьогодні університетський ботанічний сад є одним з найкрасивіших. Створений він фактично „з нуля“, бо за попереднього керівництва він був занедбаним. Тепер він є окрасою не лише Голосіївського району, а й столиці. Фактично хаотичний ліс перетворили на популярний парк — місце, де діти можуть дізнатись багато пізнавальної інформації про природній світ, а для школярів тут регулярно проводять інформативні заняття. Це яскравий приклад того, як можна поєднати приємне з корисним».

Томенко також закликав долучитись й інші вузи та бізнес-структури і, не чекаючи владу, впорядковувати занедбані сквери та парки.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути